Εκλογές 2023: «Γρίφος» με τα κόμματα Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου – Πότε θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποια κόμματα θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, μετά και την τροποποίηση του νόμου για το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνει ο Κασιδιάρης, απορροφά τους «Έλληνες» το «ΕΑΝ» – Πληροφορίες για ραγδαίες εξελίξεις

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (26/4) λήγει η προθεσμία για την δήλωση ονόματος και εμβλήματος κομμάτων στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και άρα θα αποσαφηνιστεί εάν το κόμμα που ίδρυσε ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, τελικά θα θελήσει να κατέβει στις εκλογές. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι ο Κασιδιάρης και οι «Έλληνες» δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση, κάτι που θα ξεκαθαρίσει αύριο.

Δεύτερο ζητούμενο, είναι το τι θα γίνει με το κόμμα «ΕΑΝ», που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει δημόσια ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη, μία απόφαση που στη συνέχεια αναίρεσε, μένοντας τελικά στον δικό του πολιτικό σχηματισμό που ίδρυσε το περασμένο φθινόπωρο. Το κόμμα «ΕΑΝ» τυπικά είναι ενεργό.

Μπογδάνος στον Realfm 97,8: Έγινε κρούση προς την πλευρά του Αναστάσιου Κανελλόπουλου – Τι συζητήσαμε

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο κ. Κανελλόπουλος θα θελήσει να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Νίκο Νικολόπουλο από την Πάτρα και τον Νίκο Βασιλειάδη από την Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, πάντως, έχει αποκλείσει ενδεχόμενη προεκλογική συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» του κ. Εμφιετζόγλου.

Ο Άρειος Πάγος, αναμένεται να λάβει την απόφαση για το εάν θα αποκλειστούν κάποια κόμματα από την εκλογική αναμέτρηση, μετά την Πρωτομαγιά, πιθανότατα Τρίτη ή Τετάρτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως επισημαίνουν οι δικαστές, είναι το κόμμα «ΕΑΝ», γιατί εάν δεν περιλαμβάνει τον Κασιδιάρη και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής ή κάποια πρόσωπα που θα παραπέμπουν στην εγκληματική οργάνωση, τότε θα είναι δύσκολο να αποδειχτεί υποκρυπτόμενη σχέση και άρα να αποτραπεί η συμμετοχή του στις εκλογές.

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Κατέθεσε αίτηση επαναλειτουργίας του κόμματος «ΕΑΝ»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ