Αυλώνας: Αρνείται την κατηγορία ο 45χρονος πρώην δικηγόρος που συνελήφθη για εμπρησμό

Αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ο πρώην δικηγόρος που συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα. Ο 45χρονος σήμερα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Αυλώνας: Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 45χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση – ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδής εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και μια δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δεν θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση» ανέφερε ο κ. Γώγος.

Αυλώνας: Σε σύλληψη μετατράπηκε η μία προσαγωγή – 45χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση

Τουλάχιστον τρεις εμπρησμοί από τον 45χρονο  – Φλόγιστρο και προσανάμματα στο σπίτι του

Προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες βρέθηκαν στο σπίτι του 45χρονου. Τον συγκεκριμένο άνδρα φέρονται να έχουν αναγνωρίσει πολλοί κάτοικοι του Αυλώνα ως τον άνθρωπο που γυρνούσε με ένα αυτοκίνητο στην περιοχή και απ’ όπου περνούσε μετά ξεσπούσε φωτιά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο 45χρονος είχε βάλει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις εμπρησμοί του 45χρονου. Στο σπίτι του βρέθηκαν προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Φωτιές: Τι ισχυρίζονται οι 4 προσαχθέντες ως ύποπτοι για εμπρησμούς σε Αυλώνα και Μενίδι – Ανάμεσά τους και πρώην δικηγόρος

Ελεύθεροι οι άλλοι τρεις προσαχθέντες

Ελεύθερος αφέθηκε ο δεύτερος 45χρονος, ο οποίος επίσης είχε προσαχθεί στον Αυλώνα. Οι αρχές τον εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στο όχημά του εντοπίστηκαν κιάλια, βαμβάκι και σπινθηριστής. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τα αντικείμενα αυτά τα χρησιμοποιεί για να κάνει κάμπινγκ.

Επίσης, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι, που είχαν προσαχθεί στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό. Όπως μετέδωσε το enikos.gr, οι δύο 31χρονοι ισχυρίζονται ότι δεν έβαζαν φωτιές, αλλά είναι εθελοντές και πήγαιναν στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τον κόσμο που έχει ανάγκη, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ