Φωτιές: Τι ισχυρίζονται οι 4 προσαχθέντες ως ύποπτοι για εμπρησμούς σε Αυλώνα και Μενίδι – Ανάμεσά τους και πρώην δικηγόρος

Σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς σε Μενίδι και Αυλώνα έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές σήμερα, ενώ η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και η φωτιά στην Πάρνηθα δεν έχει σβήσει ακόμα.

Φωτιές: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς σε Μενίδι και Αυλώνα – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι ο ένας εκ των προσαχθέντων για τους εμπρησμούς στον Αυλώνα είναι ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος. Τον συγκεκριμένο άνδρα φέρονται να έχουν αναγνωρίσει πολλοί κάτοικοι ως τον άνθρωπο που γυρνούσε με ένα αυτοκίνητο στην περιοχή και απ’ όπου περνούσε μετά ξεσπούσε φωτιά.

Ο δεύτερος που έχει προσαχθεί για την περίπτωση του Αυλώνα, είναι επίσης ένας 45χρονος άνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο όχημά του εντοπίστηκαν κιάλια, βαμβάκι και σπινθηριστής. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να υποστηρίζει ότι τα αντικείμενα αυτά τα χρησιμοποιεί για να κάνει κάμπινγκ.

Κικίλιας: Εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα – Εγκληματείτε ενάντια στην χώρα, δεν θα γλιτώσετε

Τι ισχυρίζονται οι δύο προσαχθέντες στο Μενίδι

Όπως έχει ήδη μεταδώσει το enikos.gr, αστυνομικοί προσήγαγαν σήμερα και δύο υπόπτους στο Μενίδι. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους, από ένα σημείο, λίγο πριν από το δάσος, όπου υπήρχε μπλόκο αστυνομικών. Όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο, εντοπίστηκαν πολλοί αναπτήρες και μπιτόνι με υγρό μέσα στο όχημα. Και αυτοί ανακρίνονται.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο 31χρονοι ισχυρίζονται ότι δεν έβαζαν φωτιές, αλλά είναι εθελοντές και πήγαιναν στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τον κόσμο που έχει ανάγκη, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρτοποιός: 12 φωτιές μόνο στον Αυλώνα το τελευταίο 24ωρο – 60 οι τραυματίες πυροσβέστες

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που «δείχνουν» εμπρησμό

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες από τις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Αυλώνα σήμερα και οι έως τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι οφείλονται σε εγκληματική ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατήγγειλε ότι έγιναν εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα και γνωστοποίησε τις ακριβείς ώρες που ξέσπασαν οι συγκεκριμένες εστίες στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας, την ώρα που ο ανεκτίμητης αξίας πνεύμονας πρασίνου της Αττικής εξακολουθεί να βγάζει καπνούς από την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, σήμερα στον Αυλώνα ξέσπασαν οι εξής εστίες, που «δείχνουν» εμπρησμό: 8.13, Περιοχή Αυλώνας (μία προσπάθεια), 8.57, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα (τρεις προσπάθειες), 9.47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα (τρεις προσπάθειες), 10.51. Βόρεια της Αυλώνας (μία προσπάθεια), 12.02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού, η οποία πήρε διαστάσεις.

Η πρώτη φωτογραφία, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είναι τραβηγμένη στις 8:57 στην περιοχή Συκάμινο. Εκεί, όπου σύμφωνα με τον υπουργό, έγιναν τρεις προσπάθειες εμπρησμού. Όπως φαίνεται, οι τρεις μικρές εστίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

εμπρησμός Αυλώνα

Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 9:47, πάλι στην περιοχή Συκάμινο Αυλώνα, όπου έγιναν άλλες τρεις προσπάθειες εμπρησμού, όπως είπε ο υπουργός. Οι καπνοί που βγαίνουν προέρχονται από εστίες, που επίσης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Εάν οι εστίες αυτές εξαπλώνονταν θα σχημάτιζαν ένα ενιαίο μέτωπο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

εμπρησμός Αυλώνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ