Φωτιά στον Έβρο: Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός στην Λευκίμμη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την μεγάλη φωτιά στον Έβρο, καθώς οι πυροσβέστες εντόπισαν ακόμη μια σορό σε δασική έκταση στην Λευκίμμη. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, κ. Παυλίδης.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για παράτυπο μετανάστη που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη προ ημέρων και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, η οποία θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως η σορός είχε εντοπιστεί από τις 21 Αυγούστου, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Αυγούστου είχε εντοπιστεί ο πρώτος νεκρός από την φωτιά που μαίνεται στον Έβρο επίσης στην περιοχή της Λευκίμμης. Με τον εντοπισμό της σορού, οι νεκροί στον Έβρο από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών έφτασαν τους 20.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σορός άνδρα περισυλλέχθηκε από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Για το ανωτέρω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

H Eλληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολη άλλη μία σορός. Πρόκειται για άνδρα που βρέθηκε νεκρός από συνοριοφύλακες στην Λευκίμμη και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, δεν έχει σχέση με την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, η σορός εντοπίστηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Ταύρης Σουφλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, πιθανόν μετανάστη που εισήλθε παράνομα στη χώρα και το σημείο στο οποίο ανευρέθη είναι της έκτασης που έχει πληγεί από την πυρκαγιά. Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, ο θάνατος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και προήλθε πιθανόν από θερμοπληξία και αφυδάτωση και προσδιορίζεται χρονικά πριν από 10-15 ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ