Αρτέμιδα: Προσπάθειες να χτιστεί ξανά το windsurfing club που κάηκε – «Ήταν ένας μικρός θάνατος» λέει η ιδιοκτήτρια

Η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την 1η Μαΐου σε γνωστό beach bar στην Αρτέμιδα, είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς γνωστό windsurfing club, το οποίο στεγαζόταν στην επιχείρηση με την ιδιοκτήτρια του να υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «έσβησαν όλα μαζί με την φωτιά».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Συγκεκριμένα, μπορεί η φωτιά να κατέστρεψε εξοπλισμό αξίας 200.000 ευρώ, ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του windsurfing club, Tony Frey δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει τα όνειρα και τις θυσίες της να πάνε χαμένες, καθώς με την βοήθεια γνωστών και φίλων έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου το όραμά της να αναγεννηθεί από τις στάχτες.

«Το Tony Frey Windsurfing Club ήταν ένα όνειρο που υλοποίησα ολομόναχη, το έχτισα μέσα σε 12 χρόνια από το μηδέν», λέει στο enikos.gr η ιδιοκτήτρια του windsurfing club.

«Χωρίς τους ανθρώπους που με στηρίζουν δεν θα μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Θα ήταν αδύνατο να βρω την δύναμη και τους πόρους να συνεχίσω. Τα έχασα όλα. Έχω αφιερώσει την ζωή μου στο άθλημα», συμπλήρωσε και στην συνέχεια τόνισε ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη ανταπόκριση κι ενδιαφέρον από τον κόσμο.

«Η ανταπόκριση όλων είναι μεγάλη, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση το όλο ζήτημα. Στον κύκλο του windsurfing γνωρίζεις πολύ κόσμο που προέρχεται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και πράγματι στις δύσκολες αυτές στιγμές που πέρασα όλοι αυτοί οι άνθρωποι μου στάθηκαν σαν οικογένεια. Δεν περίμενα τόση αγάπη και τόσο ενδιαφέρον».

Έπειτα, σχολιάζοντας στο enikos.gr το πώς ένιωσε όταν είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται, η Tony Frey είπε «Ένιωσα εντελώς κενή, ένιωσα ότι ήρθε ένα απρόσμενο τέλος, έσβησαν όλα μαζί με την φωτιά. Είχα όνειρα και πλάνα στο μυαλό μου, ακύρωσα τα πάντα και ξεκινάω από το μηδέν. Ήταν ένας μικρός θάνατος για εμένα, ξεριζώθηκε ένα σημαντικό κομμάτι μου, είναι φοβερό να ζεις και να σου μιλάνε οι γύρω σου σαν να είσαι νεκρός».

«Αυτό, πάντως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μου στάθηκαν κατανόησαν πόσο σημαντικός ήταν για εμένα αυτός ο χώρος. Ήταν η ζωή μου», πρόσθεσε.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως, μέχρι στιγμής, έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 32.000 ευρώ με τον στόχο των 100.000 ευρώ να μοιάζει υλοποιήσιμος.

«Θα μπορούσε να είναι ένας εφικτός στόχος», σχολιάζει η Tony Frey και έπειτα υπογραμμίζει «έβαλα αυτό το χρηματικό όριο προκειμένου να ξαναφτιάξω έστω τον μισό χώρο. Από τον έρανο μπορεί να έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ένα σεβαστό ποσό , ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η βοήθεια που λαμβάνω και από άλλους συναθλητές και συναδέλφους, καθώς μου έχουν δώσει  εξοπλισμό όπως σανίδες, κιόσκια και φράχτες – Ευτυχώς – παίρνω από παντού βοήθεια».

Τέλος, η ιδιοκτήτρια του Tony Frey Windsurfing Club αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή κατέβαλε σημαντική προσπάθεια, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα ο χώρος, καθώς μπορεί η φωτιά να ξέσπασε την Δευτέρα 1η Μαΐου εκείνη όμως δεν τα παράτησε και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήδη από το Σάββατο (6/5) ξεκίνησα από την αρχή με 10 σανίδες και 10 πανιά».

Πάντως, όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς η ίδια επισήμανε ότι δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση από τις Αρχές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού υπογραμμίζοντας ότι όλος ο χώρος τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε μία ώρα.

Φωτογραφίες από το νέο windsurfing club

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ