Απεργία: «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» – Συνθήματα και μεγάλη συμμετοχή στις πορείες της Αθήνας

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα, στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιείται σήμερα.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και Ομοσπονδίες έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή.

«Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί, μεταξύ άλλων: «Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».

απεργία

Η πορεία του ΠΑΜΕ

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και στην πορεία του ΠΑΜΕ.

απεργία- ΠΑΜΕ

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια», «λέμε όχι στην ακρίβεια», «δεν κάνουμε βήμα πίσω», είναι ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό που κρατούσαν μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ