Ανδραβίδα: Ομόφωνα τέσσερις φορές ισόβια στον μακελάρη για το τετραπλό φονικό – «Ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια»

Τέσσερις φορές ισόβια, όσα και τα θύματα που δολοφόνησε, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον καθ’ ομολογίαν δράστη της στυγερής δολοφονίας στην Ανδραβίδα.

Πάτρα: Ξεκινά η δίκη για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα

Με ομόφωνη απόφαση, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ένοχο τον 61χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα η ποινή που του επιβλήθηκε είναι τέσσερις φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες και 21 μήνες κατά συγχώνευση για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Η σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, συντάχθηκε πλήρως με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία με μια αναλυτική και άκρως περιγραφική πρόταση «κατακέραυνωσε» τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του, αλλά και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπισή του, προτείνοντας την ενοχή του για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Σύμφωνα με την «Πατρίς», η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της ότι «ο κατηγορούμενος έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια» και με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως «είναι εγκληματίας!».

Αναφερόμενη στην σκηνή του εγκλήματος και στον τρόπο δράσης του σημείωσε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε, σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Ακόμα, επικαλούμενη όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εμπεριέχονταν στη δικογραφία απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

Αναφορικά με την απολογία του η εισαγγελέας σχολίασε πως είπε πως δεν θυμάμαι, όμως έδωσε μια αναλυτικότατη κατάθεση, όπως αυτές που έδωσε στην προανάκριση, όσο και στην κύρια ανάκριση, όμως τον χαρακτήρισε αμετανόητο και όπου δυσκολεύτηκε μίλησε για «θολούρες» και για ακόμα μια φορά δεν είπε τίποτα ειδικά για τα βρέφη που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ