Αλιβέρι: «Ήμουν μεθυσμένος» υποστήριξε ο 49χρονος που πυροβόλησε το αστυνομικό τμήμα

Άμεση ήταν η σύλληψη του δράστη του πυροβολισμού με κυνηγετικό όπλο κατά του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου

Συναγερμός στο Αλιβέρι: Άγνωστοι πυροβόλησαν το Αστυνομικό τμήμα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του ΑΤ Αλιβερίου, έφτασαν πολύ γρήγορα στην ταυτοποίηση του 49χρονου δράστη ο οποίος πρόσφατα είχε διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ και τον γνώριζαν οι τοπικές αρχές.

Όπως επιβεβαιώνει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης στις 22:55 το βράδυ του Σαββάτου, προσέγγισε πεζός το ΑΤ Αλιβερίου και κάνοντας χρήση κυνηγετικού όπλου που έφερε μαζί του, πυροβόλησε μια φορά προς αυτό, με αποτέλεσμα τη θραύση του υαλοπίνακα προσόψεώς του, ενώ ακολούθως τράπηκε πεζός σε φυγή.

Αλιβέρι: Ζημιές στο ΑΤ από τον πυροβολισμό – Προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη από τις κάμερες

Το σημείο και η γύρω περιοχή γρήγορα γέμισε αστυνομικούς, που ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μάλιστα ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από Αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ενώ περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου cal 12 και ένας συγκεντρωτήρας αυτού.

Αλιβέρι: Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε κατά του Αστυνομικού Τμήματος

«Ήμουν μεθυσμένος»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lamiareport.gr, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του, εκείνος φέρεται να τους είπε ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και με την αφορμή των παραβάσεων που του είχαν βεβαιωθεί, έκανε ότι έκανε. Οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει και το κυνηγετικό όπλο με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε κατά του ΑΤ και το οποίο κατείχε νόμιμα. Το όπλο κατασχέθηκε, όπως και το αγροτικό με το οποίο διέφυγε από το σημείο που πυροβόλησε.

Σημειώνεται ότι κατά την χρονική στιγμή του πυροβολισμού, δεν υπήρχαν πολίτες εντός του Αστυνομικού Τμήματος και δεν κινδύνευσε, ούτε τραυματίστηκε κανένας Αστυνομικός.

Για αυτό και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 49χρονος είναι μόνο της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Με αυτές θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Αυτό είναι το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ