Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την επέτειο της δολοφονίας του – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ., Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αυτή την ώρα, στο κέντρο της Aθήνας, περίπου 500 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, σύμφωνα με την Αστυνομία, και αναμένεται να κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από την Αστυνομία έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Αθηνάς από την Σοφοκλέους και στην Πειραιώς από την συμβολή της με την Ιερά οδό, ενώ κλειστές παραμένουν Σταδίου και Ακαδημίας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 21:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται απ’ αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Λουλούδια στο μνημείο του Γρηγορόπουλου

Δεκάδες λουλούδια είναι τοποθετημένα στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από την σφαίρα του Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ