Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία προς τη Βουλή – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία μνήμης μαθητών στα Προπύλαια

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου απηύθυναν κάλεσμα για την κινητοποίηση, στη μνήμη του μαθητή που έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμη την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνονται με πορεία προς τη Βουλή.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: 14 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Λόγω της κινητοποίησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Στις 21:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

πορεία Γρηγορόπουλος

πορεία Γρηγορόπουλος

«Φρούριο» η Αθήνα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Οι φετινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου γίνονται σε κλίμα που είναι ήδη τεταμένο εξαιτίας και του περιστατικού με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, όπως προβλέπουν οι έως τώρα σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ.. Παράλληλα, drone και ελικόπτερα ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι «Αίαντες», οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της αστυνομίας.

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών. Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός είναι από τις 9 το πρωί, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και οι συρμοί διέρχονται απ’ αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ