Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Ομόνοια – Μολότοφ και φωτιές σε κάδους

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: 6 προσαγωγές στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή της Ναυαρίνου με την Αραχώβης, στα Εξάρχεια. Επίσης, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν από την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Μπενάκη, όπου άναψαν φωτιές και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία προς τη Βουλή – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδιώκουν τους νεαρούς, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές.

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία μνήμης μαθητών στα Προπύλαια

Επεισόδια σημειώνονται και περιμετρικά της Ομόνοιας, όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και καίνε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι πριν από την απογευματινή πορεία στη μνήμη του μαθητή, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Σημειώνεται ότι άλλες δύο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Εξάρχεια επεισόδια

Εξάρχεια επεισόδια

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου απηύθυναν κάλεσμα για την κινητοποίηση, στη μνήμη του μαθητή που έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμη την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω της κινητοποίησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Στις 21:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

πορεία Γρηγορόπουλος

πορεία Γρηγορόπουλος

πορεία Γρηγορόπουλος

«Φρούριο» η Αθήνα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Οι φετινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου γίνονται σε κλίμα που είναι ήδη τεταμένο εξαιτίας και του περιστατικού με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, όπως προβλέπουν οι έως τώρα σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ.. Παράλληλα, drone και ελικόπτερα ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι «Αίαντες», οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της αστυνομίας.

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών. Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός είναι από τις 9 το πρωί, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και οι συρμοί διέρχονται απ’ αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ