Αγρότες: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση στη Νίκαια – Κλιμάκωση κινητοποιήσεων προτείνουν οι Θεσσαλοί

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για τους αγρότες, καθώς θα ληφθούν οι τελικές τους αποφάσεις στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι απ’ όλα τα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προς το παρόν, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ στα μπλόκα έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις: η μία πιο ήπια, προκρίνει την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και η άλλη προτείνει δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθοδο στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος.

Σήμερα (14/12) οι αγρότες «κατέλαβαν» την ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου αποκλείοντάς την συμβολικά για λίγη ώρα. Αυτή είναι μια κίνηση που δείχνει και στην πράξη πως τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού και της 15μελους αντιπροσωπείας των αγροτών. Οι αγρότες στο μπλόκο Πλατυκάμπου δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τα οποία χαρακτήρισαν «σταγόνα στον ωκεανό» και δυσανασχέτησαν για το γεγονός ότι δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

«Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε»

Ο αγρότης Βαγγέλης Παπαγιαννούλης ενημέρωσε τους αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου τι ακριβώς ειπώθηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ενώ από την πλευρά του ο αγρότης Γιάννης Κουτσούκης τόνισε πως το συγκεκριμένο μπλόκο «θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό. Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακούστηκαν διάφορες απόψεις, με πολλούς να πιστεύουν ότι ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση. Σε περίπτωση όμως που δεν κατέβουν στην Αθήνα, τότε θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων σε κομβικά σημεία.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι αγρότες της Καρδίτσας έκλεισαν νωρίτερα τον αυτοκινητόδρομο Ε65. Για εμπαιγμό της κυβέρνησης μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, και τόνισε ότι γίνεται κλιμάκωση του αγώνα.

Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες στο μπλόκο της Αταλάντης.

Ένταση μεταξύ των αγροτών και δυνάμεων της αστυνομίας, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/02) στο τελωνείο Ευζώνων, στο Κιλκίς. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο εισαγγελέας και η αστυνομία απείλησαν τους παραγωγούς με συλλήψεις. Ο σχεδιασμός των αγροτών ήταν μπλόκο δύο ωρών στη λωρίδα των φορτηγών μετά τις 7 το απόγευμα, όπως έκαναν και την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ