«Αγριεύει» ο καιρός από το Σάββατο: Θυελλώδεις άνεμοι και παγωνιά – Πού θα χιονίσει

Από άνοιξη…. χειμώνας. Μπορεί έως και αύριο, Παρασκευή ο καιρός να κινείται σε ανοιξιάτικο «τέμπο» με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχής, όμως από το Σάββατο σταδιακά «αγριεύει» και φέρνει θυελλώδεις ανέμους, κρύο και χιόνια.

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες – Πότε επιστρέφει ο χειμώνας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς την Κεντρική και Βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

«Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα» τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμόρφωσε το μετεωρολογικό μας μοντέλο».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-01-2024

  • Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες στα 9, στο κεντρικό και στο νοτιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-01-2024

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9, τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 10 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-01-2024

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ