Άγ. Παντελεήμονας: Κάμερες και Dna «δείχνουν» τον δολοφόνο της Κουβανής τρανς – Οι 12 καταθέσεις και τα σενάρια

Δώδεκα καταθέσεις από το στενό φιλικό περιβάλλον της Άννας από την Κούβα, που δολοφονήθηκε με μαχαίρι μέσα στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα, έχουν λάβει, μέχρι τώρα, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, στην προσπάθεια τους να συλλέξουν στοιχεία για την καθημερινότητα της και να φτάσουν στην ταυτότητα του δολοφόνου. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Η αστυνομία φέρεται να έχει στα χέρια της κι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας διπλανού οίκου ανοχής, το οποίο δείχνει ότι η 46χρονη Κουβανή μπαίνει στο διαμέρισμά της μαζί με έναν άνδρα.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται ένας αγώνας δρόμου, για να διαπιστώσουν, ποιο δακτυλικό αποτύπωμα ανήκει στον δράστη. Μάλιστα, πολλά από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα φαίνεται να έχουν εντοπιστεί σε… επίμαχα σημεία, όπως σε ένα ψαλίδι, το οποίο ενδεχομένως να είναι και το όργανο του εγκλήματος, αλλά και στην κάσα της πόρτας, από την οποία και διέφυγε ο δολοφόνος.

«Συχνά δεχόταν επισκέψεις από άνδρες στο διαμέρισμά της. Είχε επιλέξει να μένει μόνη της, κάτι που δεν ενοχλούσε τις συναδέλφους της. Δεν μας είχε αναφέρει ότι είχε προσωπικές διαφορές ή ότι είχε δεχθεί κάποια λεκτική επίθεση», αναφέρει φίλη του θύματος.

Στο «μικροσκόπιο» εφαρμογή γνωριμιών

Μία εφαρμογή γνωριμιών που χρησιμοποιούσε η 46χρονη τρανς κουβανικής καταγωγής, βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Στην διαδικτυακή εφαρμογή χρησιμοποιούσε το μικρό της όνομα, Άννα, και έκλεινε ραντεβού.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών «ξεσκονίζουν» τα τελευταία ραντεβού που έκλεισε η άτυχη 46χρονη μέσω της εν λόγω εφαρμογής, και προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν κάποιο από αυτά έγινε το επίμαχο χρονικό διάστημα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκτιμούν πως είναι κρίσιμο να ταυτοποιήσουν τις τελευταίες επαφές της 46χρονης, και θεωρούν πως αυτό θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» για να λύσουν τον γρίφο της άγριας δολοφονίας.

«Τις θλιβερές μέρες θα είμαι η χαρά σου και εσύ θα διασκεδάζεις.. στις μέρες του σεξ θα είμαι η τρέλα σου.. πάντα με πλήρες πρόγραμμα… έλα κοντά μου και δεν θα το μετανιώσεις» έγραφε η 46χρονη στο προφίλ, που διατηρούσε τον τελευταίο χρόνο στην εφαρμογή.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη στην διάθεσή τους πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι της άτυχης Άννας και πλέον βρίσκονται στη διαδικασία της «σάρωσης» του υλικού, σε μία προσπάθεια να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας.

Μάλιστα, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν, έστω και συγκρατημένα, την αισιοδοξία τους ότι θα βρουν κάποια άκρη μέσα από την ανάλυση των βίντεο. Θεωρούν, δηλαδή, πως θα σταθούν τυχεροί και θα εντοπίσουν σημαντικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματος, ως εκ τούτου οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι η Άννα πιθανόν γνώριζε τον δράστη ή με κάποιον τρόπο του επέτρεψε να μπει στο σπίτι της. Αυτός είναι και ο λόγος που το σενάριο της ληστείας απομακρύνεται, αν και σε αυτή τη φάση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Στο πλαίσιο των ερευνών λαμβάνουν και μαρτυρικές καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν με ποιους συναντήθηκε η 46χρονη, το τελευταίο διάστημα.

Πάλεψε με τον δολοφόνο της

Η 46χρονη Άννα Ιβάνκοβα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα της, το απόγευμα της Δευτέρας . Η σπιτονοικοκυρά της, που ήθελε να εισπράξει το ενοίκιο, την καλούσε στο κινητό τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Ωστόσο, επειδή η 46χρονη Άννα ήταν πάντα τυπική στις πληρωμές, η σπιτονοικοκυρά ανησύχησε. Μετέβη στο διαμέρισμα και αφού κανείς δεν απαντούσε στην πόρτα, άνοιξε με τα δεύτερα κλειδιά. Εντόπισε την 46χρονη τρανς γυμνή, μέσα σε μία λίμνη αίματος και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το διαμέρισμα της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα είναι γεμάτο αίματα.  Σε όλα τα δωμάτια, από την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι μέχρι το μπάνιο, υπάρχει αίμα.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος της γνωστής ακτιβίστριας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ήταν μαρτυρικός και επήλθε από αιμορραγία. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο δολοφόνος της κατάφερε 10 χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό, το κεφάλι και το στήθος της. Ο ιατροδικαστής ενημέρωσε χθες τις αστυνομικές αρχές πως από τα τραύματα προκύπτει ότι ο δράστης πιθανότατα δεν χρησιμοποίησε μαχαίρι. αλλά κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ίσως ψαλίδι ή κάποιο κομμάτι από γυαλί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 46χρονη είχε αμυχές στην πλάτη της, που πιθανώς προέρχονται από χτυπήματα με μαστίγιο. Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι η γυναίκα πάλεψε με τον δολοφόνο της και βασανίστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ