Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Χρήστος Παππάς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

της Άννας Κανδύλη

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Χρήστος Παππάς μετά την εκτέλεση της ποινής του από τον εισαγγελέα εφετών. “Συνελήφθη χθες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστος Παππάς, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί. Μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. Δεν ξέρω ακόμη κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα” δήλωσε ο συνήγορος του Περικλής Σταυριανάκης.

Με το ασημί τζιπ της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο

Ο Χρήστος Παππάς έφτασε στο Εφετείο με το ασημί τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο μπήκε στο πάρκινγκ της οδού Λουκάρεως. Το τζιπ συνοδευόταν από αυτοκινητοπομπή, η οποία παρέμεινε στο πάρκινγκ μόλις 10 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς μετά τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, συνοδευόμενος από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αποχώρησε για να πάρει τον δρόμο προς τις φυλακές Δομοκού. Όπως φαίνεται από τα πλάνα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει αρκετά παραπανίσια κιλά.

Το χρονικό της σύλληψής του στου Ζωγράφου

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Φήμες ήθελαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η Αντιτρομοκρατική γνώριζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πού κρυβόταν επί οκτώ μήνες ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Το βράδυ της Πέμπτης, έφτασε στο σπίτι της περιοχής του Ζωγράφου, όπου απέκλεισε τους γύρω δρόμους και έτσι άρχισε η επιχείρηση για τη σύλληψή του η οποία διήρκησε 40 λεπτά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε, λέγοντας στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κρυβόταν από τον Οκτώβριο στο ισόγειο διαμέρισμα της περιοχής του Ζωγράφου.

Ποια είναι η 52χρονη Ουκρανή που συνελήφθη μαζί με τον Χρήστο Παππά

Η 52χρονη που υπέθαλπε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής για σχεδόν 10 μήνες είναι ουκρανικής καταγωγής και πρόσφατα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα”. Η υποψηφιότητά της είχε προκαλέσει και αντιδράσεις σε εθνικιστικά fora και οργανώσεις, που δεν είδαν με καλό μάτι μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής να είναι στη Χρυσή Αυγή.

Είναι μέλος του κόμματος και θερμή υποστηρικτής των απόψεων της Χρυσής Αυγής και έμενε στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, όπου έγινε και η σύλληψη του Χρήστου Παππά. Μάλιστα στο μπαλκόνι του σπιτιού της φιγουράρει μια ελληνική σημαία. Οι πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο πως το τελευταίο διάστημα στο ισόγειο της 52χρονης στου Ζωγράφου τα παντζούρια του σπιτιού ήταν συνεχώς και ερμητικά κλειστά. Αγαπούσε τα ζώα για αυτό και οι γείτονες του ισογείου είχαν δει μόνο αυτή να βγάζει τον σκύλο της βόλτα. Η 52χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μία κάτοικος στου Ζωγράφου υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης του Χρήστου Παππά και περιγράφει πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα. Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, “χθες βράδυ άνοιξα την πόρτα του σπιτιού μου για να ταΐσω τα ζωάκια μου και… μπούκαρε ένας κύριος ρωτώντας με εάν είδα κάποιον. Απαντώ “όχι” και τον ρώτησα ποιος είναι. Μου απάντησε ότι είναι από την Ασφάλεια”.

Σε ερώτηση για το εάν είδε τον Χρήστο Παππά, απάντησε ότι “τον είδα τον Χρήστο Παππά. Τον πήραν και τον “μπουζούριασαν”. Η είσοδος των αστυνομικών έγινε από την κεντρική πόρτα”. Σχετικά με την 52χρονη που τον φιλοξενούσε, η αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι “ήταν κλειστός άνθρωπος. Την έβλεπα πρωί βράδυ που πήγαινε βόλτα τον σκύλο. Μιλούσαμε, αλλά δεν είχα δει κανέναν άνδρα όλο αυτό το διάστημα. Ήταν παντρεμένη, αλλά ο σύζυγός της πέθανε πριν από περίπου έναν χρόνο. Τους τελευταίους μήνες έδειχνε σαν να είναι ένοχη, σαν κάτι να είχε και δεν μου άρεσε ο τρόπος της. Κάτι μου έλεγε αυτό το πράγμα. Δεν μιλούσε εύκολα, δεν έβγαζε κουβέντα εύκολα”.

Χρυσοχοΐδης: Είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε 15 ημέρες

Δηλώσεις έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, “είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο 15ήμερο καθώς προηγήθηκαν η εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η σύλληψη και εξάρθρωση του εγκληματικού κυκλώματος στη Ζάκυνθο και η ανεύρεση των κλεμμένων εικαστικών έργων της Εθνικής Πινακοθήκης”.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, “όλες αυτές οι επιτυχίες συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μικροεγκληματικότητας που μέχρι το 2019 υπήρξε μια αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της ΕΛ.ΑΣ. και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρνουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπλήρωσε ότι “είναι πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από κοινού με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τη φυσική ηγεσία, θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στον δημόσιο χώρο”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ