Κορονοϊός: Νέες πληροφορίες για τον αριθμό των κρουσμάτων – Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

Πολύ υψηλός αναμένεται να είναι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Οι υγειονομικές Αρχές, όπως γράφαμε και νωρίτερα βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί χιλιάδες κρούσματα, με τις τελευταίες πληροφορίες του enikos.gr να αναφέρουν ότι το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα ανακοινωθούν γύρω στα 3.500. Δηλαδή, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως δεν θα ξεπεράσει τα 4.000 όπως έγινε χθες. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκαν “μαύρα” ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με 4.340 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο και 741 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ακόμη 72 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Μόνο στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 2.097 μολύνσεις, ενώ “έκρηξη” σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη με 535 νέα κρούσματα. Σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν 65.979 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και η θετικότητα έφτασε το 6,58%.

Την ίδια στιγμή γιατροί και νοσηλευτές βιώνουν εφημερίες «τρόμου». Δεν προλαβαίνουν να δέχονται νέα περιστατικά ασθενών με κορονοϊό, που χρειάζονται νοσηλεία είτε σε απλές κλινικές COVID ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) πιέζεται ακόμα ασφυκτικά. Την Τρίτη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής έφτασαν τις 230, αυξημένες κατά 60 έπειτα από ένα διάστημα πέντε ημερών. Ήδη στις ΜΕΘ της Αττικής νοσηλεύονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διασωληνωμένοι 440 ασθενείς ενώ άλλοι 50 σε θαλάμους περιμένοντας πάνω από 24 ώρες για να μεταφερθούν σε μονάδες.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Το απόγευμα, όπως κάθε Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται μαζί του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τη στρατηγική για τη χαλάρωση των μέτρων. Αυτό φυσικά θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίαση των ειδικών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι λαμβάνουν υπόψιν τους πριν κάνουν τις εισηγήσεις τους τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και την έντονη κόπωση των πολιτών.

Μητσοτάκης: Αναμένουμε τις εισηγήσεις – Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά

“Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει –και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής. Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ιδιωτικού τομέα, κάτω από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε οργανωμένα και συντονισμένα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίση. Θα αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα. Εάν υπάρχει ένα ενθαρρυντικό νέο, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ισορροπία στις εισαγωγές και στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής” είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ