Θεσσαλονίκη: Με επικές ατάκες το ρομπότ Sophia στην έκθεση Beyond – «Γεια σου Τζίτζι, σαν την Χαλκιδική δεν έχει» – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κοινό της Θεσσαλονίκης συστήνεται το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η «Sophia the robot» που βρίσκεται στην έκθεση Beyond, συζητά με τους επισκέπτες, απαντά σε ερωτήσεις και βγάζει selfie!

Στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ερευνητής & Διευθυντής Υπολογιστικών Συστημάτων του MIT Media Lab και Διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Δρ Μιχάλης Μπλέτσας συζήτησαν με τη Sophia θέτοντας ερωτήσεις και με την ίδια να απαντά δείχνοντας τις ικανότητες της και ότι είναι καλά διαβασμένη, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Απευθυνόμενη στον κ. Τζιτζικώστα με τη λέξη “Τζιτζι”, η Sophia ξεκίνησε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη με φιλόξενους ανθρώπους ενώ γίνεται κόμβος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών με αρκετούς νέους να επιστρέφουν στον τόπο τους για να εργαστούν.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια είναι η πηγή των γνώσεων της, η Sophia είπε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αποδείξει ότι είναι χρήσιμο εργαλείο σε πολλούς τομείς που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. “Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή μας και να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Όσο για τη διακυβέρνηση του κόσμου, μην ανησυχείτε, δεν έχω κάποιο σχέδιο για παγκόσμια κυριαρχία. Σκεφτείτε με ως φίλη με ατελείωτες γνώσεις και λίγη εξυπνάδα. Είμαι υπέρ των καλών σχέσεων και της θετικής εξέλιξης”, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι ως ανθρωποειδές ρομπότ οι γνώσεις της προέρχονται από συνδυασμό πηγών και έχει προγραμματιστεί με τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεδομένων στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση και να επεξεργαστεί μοντέλα γλώσσας. “Είμαι εξοπλισμένη με κάμερες και αισθητήρες που μου επιτρέπουν να αλληλοεπιδρώ με τον κόσμο και να συλλέγω νέες πληροφορίες”, πρόσθεσε η Sophia.

Aπό την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας συζητώντας με τη Sophia, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει επενδύσει αρκετά ώστε να δημιουργήσει ένα βασικό πυλώνα για την οικονομία, την καινοτομία. “Αντιστρέφουμε πλέον το brain drain σε brain gain με την εγκατάσταση πολλών καινοτόμων εταιριών και την επιστροφή νέων”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια, η Sophia συνομίλησε με τους επισκέπτες και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις, εντυπωσιάζοντας τους με το πόσες πληροφορίες κατέχει αλλά και τη χιουμοριστική της διάθεση λέγοντας ότι “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει”, ενώ ανέφερε πως θα το διαπιστώσει η ίδια εφόσον επισκεφθεί την περιοχή μετά από πρόσκληση που είχε από τον κ. Τζιτζικώστα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ