Κόντρα στη Βουλή για τον Ιερώνυμο: Επίθεση Πλεύρη στον Βελόπουλο – Χήτας: Σε ρόλο Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ο Αρχιεπίσκοπος

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις αποδοκιμασίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, προς όσους προτρέπουν βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να μην πάνε στην εκκλησία.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξήρε τη στάση του κ. Ιερώνυμου στο θέμα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, για τις «προκλητικές δηλώσεις του» από τη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι “χαϊδεύει” αυτούς οι οποίοι προβαίνουν σε προπηλακισμούς.

Στο αντίθετο μήκος κύματος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, καταλόγισε στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι ανέλαβε ρόλο εκπροσώπου της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε αυτό που είπαμε όλοι από τη Βουλή. Ότι δεν μπορεί κανένας πρόεδρος κόμματος να λέει ποιος θα πάει και ποιος δεν θα πάει στην εκκλησία» είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε: «Αυτό που έκανε ο Κ. Βελόπουλος, μετά μάλιστα το τραγικό συμβάν στη Βουλή, που όλοι καταδικάσαμε, είναι άκρως προκλητικό. Κανένας βουλευτής, ό,τι και να έχει ψηφίσει, δεν θα δώσει λογαριασμό στον Βελόπουλο ή σε οποιοδήποτε άλλον αν θα θρησκεύεται ή όχι. Και κανένας πρόεδρος κόμματος δεν μπορεί να λέει ότι αφού ψήφισε κάποιος με αυτόν τον τρόπο που είναι αντιχριαστιανικός δεν μπορεί να πάει στην εκκλησία. Δηλαδή στην εκκλησία τον ρωτάνε τον κάθε πιστό αν έχει π.χ. εξωγαμική σχέση ή μια γυναίκα αν έχει κάνει διακοπή κύησης για να μπει στην εκκλησία; Τι είναι αυτά που ακούμε;». Μάλιστα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Βελόπουλο, να «πάρει πίσω» τη δήλωση αυτή παρότι, όπως ανέφερε, προσπαθεί τώρα να την διορθώσει. «Δεν μπορεί κανείς να χαϊδέψει αυτούς που θα πάνε να προπηλακίσουν άτομα τα οποία θα πάνε στην εκκλησία» προσέθεσε.

Ο κ. Πλεύρης, άσκησε κριτική και στους βουλευτές που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αρνητική τους ψήφο στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων για να κερδίσουν ψήφους. «Αυτό θα είναι άθλιο από την πλευρά τους, διότι όποιος τοποθετήθηκε ή θετικά ή αρνητικά, τοποθετήθηκε με βάση τη συνείδησή του. Αν αυτή τη συνείδηση πάει να την κάνει εμπόρευμα για να κερδίσει ψήφους απέχει παρασάγγας από τις αρχές του Χριστιανισμού» είπε. Κατέληξε δε λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό που ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα έκλεισε αυτό το θέμα διότι κανένας ούτε βουλευτής που είπε ότι «φτάσατε στο σημείο τους πιστούς να χτυπούν», ούτε πρόεδρος κόμματος δεν θα μας υποδείξει πού και με ποιον τρόπο θα θρησκευόμαστε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας πως στην αρχή όταν διάβασαν τη δήλωση αυτή, θεώρησαν ότι την είχε κάνει ο Παύλος Μαρινάκης, μετά όμως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που έκανε τη δήλωση αυτή, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Σε ρόλο Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε, αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο Μακαριστός Χριστόδουλος. Το κάνει στις υπηρεσίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικά αναλαμβάνει κι έναν άλλο ρόλο. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουμε εμείς και μας λυπεί πάρα πολύ. Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, θα πρέπει να στέκεται και στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο αρχιεπίσκοπος» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χήτας.

Βελόπουλος: Η δήλωση Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:

Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο» – Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός

Δήλωση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγο πριν από τη σημερινή κοινή επίσκεψή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δήλεσι και τον Ωρωπό.

Όπως είπε «δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός».

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι «δεν χαλάμε τις Άγιες Μέρες με μικροπρέπειες. Η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπάει και να σέβεται ο ένας τον άλλον».

«Αυτός που αποβλέπει στο δικό του συμφέρον τα λέει τα πράγματα από τη δική του την άποψη» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ