Κουκάκι: Θύελλα για τη φωτογραφία που δείχνει άτομο δεμένο πισθάγκωνα και με καλυμμένο το κεφάλι

Θύελλα έχει ξεσπάσει για τη φωτογραφία της Eurokinissi που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κουκάκι.

Η φωτογραφία δείχνει ένα άτομο, δεμένο πισθάγκωνα, ξυπόλυτο και με καλυμμένο το κεφάλι να είναι πεσμένο στο έδαφος και γύρω του να βρίσκονται όρθιοι κάποιοι αστυνομικοί. Αρχικά καταγγέλθηκε πως πρόκειται για μία γυναίκα, που ακινητοποιήθηκε κατά την επιχείρηση της αστυνομίας σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι, άλλες πληροφορίες όμως ανέφεραν στη συνέχεια πως πρόκειται για άνδρα.

Είχε προηγηθεί το πρωί, η καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, που βρίσκεται δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα περιέγραψε πως χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. “Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε”, είπε ο άνδρας, σύμφωνα με τη σύζυγό του. Όπως η ίδια καταγγέλλει η ίδια, λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Τότε οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η γυναίκα είδε τον γιο της κάτω και πάνω του πόδι αστυνομικού. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και, όπως είπε η ίδια, “αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις, με τις οποίες ανέδειξαν τις καταγγελίες για αστυνομική βία, συλλήψεις και “κουκούλες” στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι και εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης”.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης

Το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση και ειδικότερα για τα όσα συνέβησαν στο σπίτι που βρίσκεται δίπλα από την κατάληψη της Ματρόζου, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- πως η έρευνα στην κατοικία έγινε παρουσία εισαγγελέα και πως “δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων”.

Στη συνέχεια, και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως “ολόκληρο το πρωινό, κατασκευασμένες ειδήσεις, με κουκούλες -που δεν υπήρχαν- με ξεγυμνώματα -που δεν υπήρχαν- , με τάχα παραβίαση ιδιωτικού χώρου χωρίς εισαγγελέα -που δεν υπήρξε-, πλημμύρισαν διαδίκτυο και οθόνες”. Το υπουργείο προσθέτει πως “με λύπη διαπιστώνουμε ότι πολιτικά κόμματα, με πρώτο βέβαια τον συνήθη επισπεύδοντα ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν ανακοινώσεις, περί βίας, αυθαιρεσίας, καταπάτησης δικαιωμάτων και καταστολής. Πραγματικά πρέπει να συνέλθουν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ” και συμπληρώνει πως και η μητέρα των δύο νέων που συνελήφθησαν “ηθελημένα ή αθέλητα μετέδωσε σειρά ψευδών ειδήσεων, όπως το ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας”.Πηγή ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ