Κουκάκι: Τι απαντά ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας – ΒΙΝΤΕΟ

Με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θ. Χρονόπουλος αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι και επεσήμανε ότι όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και πως οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές.

Αναλυτικά ο κ. Χρονόπουλος είπε: “Σχετικά με την πρωινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη στο Κουκάκι όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’ αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με τούβλα, πέτρες, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως, αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο που αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά και θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση από την ΕΛΑΣ”.

To πρωί η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, όπου έγινεη επιχείρηση εκκένωσης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” δήλωσε: “Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση”.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. «Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε», είπε ο άνδρας, σύμφωνα με τη σύζυγό του. Όπως η ίδια καταγγέλλει η ίδια, λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Τότε οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η γυναίκα είδε τον γιο της κάτω και πάνω του πόδι αστυνομικού. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και, όπως είπε η ίδια, «αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις επιχειρήσεις που έγιναν σήμερα στο Κουκάκι, έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές και συλλήψεις. Οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ