• Καταγγελία-βόμβα: Ακατάλληλα το ιατρείο και το φορείο που διαθέτει το Ηρώδειο

  11:02 πμ, Τρίτη 16 Οκτ 2018 11:02 πμ, Τρίτη 16 Οκτ 2018

  Σε μια καταγγελία-βόμβα για το Ηρώδειο, το οποίο συνήθως, όταν πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, είναι ασφυκτικά γεμάτο, προχωρά ο Ιατρός Παθολόγος Ηλίας Κ. Πολιτάκης, περιγράφοντας μάλιστα τι βίωσε ο ίδιος όταν προσπάθησε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που είχε υποστεί ανακοπή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας.

  Ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», Ηλίας Πολιτάκης καταγγέλλει στο enikos.gr πως παρότι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κατακλύζεται από χιλιάδες θεατές που σπεύδουν να απολαύσουν τις σπουδαίες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται στο αρχαίο θέατρο-κόσμημα της Αθήνας, δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές και επαρκή εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπως θα περίμενε κανείς για έναν τέτοιο χώρο συνάθροισης κοινού.

  Σύμφωνα με τον κ. Πολιτάκη, το ιατρείο βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο και στερείται βασικού ιατρικού εξοπλισμού, ενώ ακατάλληλο είναι και το φορείο.

  Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρού Παθολόγου Ηλία Κ.Πολιτάκη,που απευθύνεται στο υπουργείο Υγείας:

  "Αξιότιμοι κύριοι , έχω την υποχρέωση σαν ιατρός αλλά και σαν υπεύθυνος Έλληνας πολίτης να σας ενημερώσω για το περιστατικό που έζησα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού , στην συναυλία προς τιμή του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου .

  Κατά την διάρκεια της συναυλίας μια συνάνθρωπός μας υπέστη ανακοπή .

  Ευτυχώς μετά από προσπάθεια με μαλάξεις διάρκειας περίπου 5 λεπτών κατάφερα να την επαναφέρω.

  Στην συνέχεια με λύπη μου διαπίστωσα τα εξής :

  1. Το φορείο που υπήρχε στο Ηρώδειο για την μεταφορά της ασθενούς είναι επιεικώς ακατάλληλο διότι δεν διέθετε στηρίγματα ασφαλείας στα κάτω άκρα ούτε και τις ειδικές ζώνες ασφάλειάς για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς .

  2. Ο χώρος του υποτιθέμενου ιατρείου του θεάτρου βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο ,στο υπόγειο ,όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση .

  3. Το «ιατρείο» στερείται βασικού ιατρικού εξοπλισμού ( π.χ. Απινιδωτή ) που θεωρείται απολύτως απαραίτητος.

  Τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την προσοχή σας , και να σας τονίσω ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα θέατρα του κόσμου να στερείται βασικών ιατρικών υπηρεσιών .

  Περιμένω την απάντηση σας και παραμένω στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

  Ηλίας Κ. Πολιτάκης

  Ιατρός Παθολόγος"

  Η καταγγελία αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  'Άμεσα, θα συζητηθεί το θέμα'' , δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της εταιρείας ''Ελληνικό Φεστιβάλ'' Γιάννης Μηλιός

  To σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου

  Στην καταγγελία του ιατρού παθολόγου Ηλία Πολιτάκη για τις ακατάλληλες ιατρικές υποδομές και τον ανεπαρκή σχετικό εξοπλισμό που διαθέτει το Ηρώδειο αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέσω της εκπομπής του στον Realfm 97,8.

  «Πρέπει αμέσως, πάραυτα, να λάβετε μέτρα . Είναι πάρα πολύ σοβαρή η καταγγελία αυτή , θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Και δεν θέλω να διανοηθώ αν αυτό συμβεί, πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό, γιατί μιλάμε για το Ηρώδειο, μιλάμε για τη βιτρίνα της χώρας . Μιλάμε για το πιο προβεβλημένο παγκοσμίως θέατρο που διαθέτει η χώρα μας» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

  «Δεν μπορεί να είναι γυμνό από ιατρικής πλευράς και από πλευράς πρώτων βοηθειών το κορυφαίο θέατρο της χώρας» είπε και απηύθυνε έκκληση στις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων να λάβουν μέτρα.

  «Ελπίζω και εύχομαι η καταγγελία του γιατρού να κινητοποιήσει τους αρμοδίους και στο υπουργείο Υγείας, αλλά το λέω και προς το υπουργείο Πολιτισμού που και εκείνο πρέπει να πιέσει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».

  Ακούστε το σχόλιό του

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα