Ζουράρις: «Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έστειλε στα κολλέγια τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά» – Άγρια κόντρα με τον Φωτήλα

Άγρια κόντρα on air είχαν ο Ιάσων Φωτήλας και ο Κώστας Ζουράρις, με αφορμή μια αναφορά που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς είπε ότι ευνοεί τα «κωλόπαιδα» και «πλουσιόπαιδα».

Στην συζήτηση για τις εκλογές στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, συμμετείχαν Ιάσων Φωτήλας, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Ζουράρις, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής και ο Γιώργος Πέρρος, Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κώστας Ζουράρις αντέδρασε σε ερώτημα που του έθεσε η Μαρία Σαράφογλου, λέγοντας ότι ο ίδιος θα πει ό,τι θέλει και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θέτει εκείνος.

Ο κ. Ζουράρις έκανε λόγο για «αίσχος της Νίκης Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που έστειλε 40.000 παιδιά – όσα έχουν λεφτά- στα ιδιωτικά κολλέγια – και ταυτόχρονα δημιουργεί και συνταγματική ανωμαλία διότι καταργεί την ισότητα των πολιτών και μαθητών».

«Πηγαίνετε από το ένα θέμα στο άλλο. Είστε υπέρ της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής;» τον ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Σας υπενθυμίζω ότι είμαστε συνιδιοκτήτες στην τηλεόραση. Εγώ αποφασίζω τι θα πω, απαντώ σε ερωτήσεις δικές μου» της απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνουμε διάλογο, μπορείτε να τοποθετηθείτε και να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά θέλω να μου απαντήσετε και στο ερώτημα που τίθεται στη συζήτησή μας» του είπε η Μαρία Σαράφογλου και τον ρώτησε αν είναι εφαρμόσιμο το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και σε ποιους απευθύνεται.

«Για παράδειγμα πρέπει να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής , το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως που έστειλε στα ιδιωτικά εμπορο-χρηματιστήρια τα πλουσιόπαιδα, τα κωλόπαιδα, όσα έχουν λεφτά», είπε ο Κώστας Ζουράρις, δηλώνοντας πως είναι δάσκαλος 70 χρόνια.

«Μην χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις» σχολίασε η Μαρία Σαράφογλου, ενώ έντονα αντέδρασε ο Ιάσων Φωτήλας που τον κάλεσε να ανακαλέσει.

«Όσα παιδιά η οικογένειά τους έχει λεφτά, είναι κωλόπαιδα; Tι λέτε κύριε, σας παρακαλώ. Μην προσβάλετε την ελληνική κοινωνία ότι είναι κωλόπαιδα τα παιδιά των οποίων η οικογένεια έχει καλή οικονομική κατάσταση . Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι, κι είστε και δάσκαλος; Δάσκαλε που δίδασκες. Είναι ελεεινό αυτό που είπατε και σας καλώ να το πάρετε πίσω», του είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», του απάντησε ο Κώστας Ζουράρις και συνέχισε: «Την επομένη των εκλογών, θα αποσύρουμε αμέσως την ελάχιστη βάση εισαγωγής με την οποία ένα παιδί που έχει 9.000 ευρώ μπορεί να μπει στα ιδιωτικά, ενώ ένα παιδί που δεν έχει 9000 ευρώ δεν μπορεί να μπει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ