Όθωνας Ηλιόπουλος: Κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο καθηγητής του Χάρβαρντ – Για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ μιλά η ΝΔ

Κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος και κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τάχθηκε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Ο καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ συμμετείχε σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δήλωσε αρχικά πως συμφωνεί απολύτως με την κατάργηση της βάσης του 10.

Σε ερώτηση που διατυπώθηκε εάν τελικά θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή όχι, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε «όχι λέω εγώ». «Άρα να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16;» ερωτήθηκε ξανά ο Όθωνας Ηλιόπουλος και είπε πως «όχι, κατά την άποψή μου».

Η συζήτηση στράφηκε και γύρω από τις καταλήψεις αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. «Δεν είμαι υπέρ των καταλήψεων, ούτε λύνουν κανένα πρόβλημα. Από την ημέρα που πήραμε αστυνομία στα Πανεπιστήμια δεν βελτιώθηκε ούτε η επίδοση των φοιτητών… οι αστυνομικοί να γίνουν καθηγητές Πανεπιστημίου», είπε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Το ίδιο αρνητικός εμφανίστηκε και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αν και αποδέχθηκε ότι στο Χάρβαρντ υπάρχει αστυνομία. Όπως είπε, όμως, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες ηγείται ο ίδιος ο πρύτανης» και «δεν έχει μολότοφ».

Δείτε το βίντεο μετά το 18:15:

ΝΔ: Όταν η καρέκλα μπαίνει από την πόρτα, η λογική βγαίνει από το παράθυρο

Τις δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

«Ήδη από τις πρώτες του προεκλογικές εμφανίσεις ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος, αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, καταφέρνοντας “με το καλημέρα” να εκφράσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ -ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου- δήλωσε αντίθετος στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ένας καθηγητής που διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο που φυλάσσεται από αστυνομία, δηλώνει αντίθετος στην πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, «τι καταλαβαίνουμε; Ότι όταν η καρέκλα μπαίνει από την πόρτα, η λογική βγαίνει από το παράθυρο».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να “τα βάλει” με κάθε πιθανή προοπτική εξέλιξης της χώρας, απορρίπτοντας για την Ελλάδα όσα η ηγετική του ομάδα απολαμβάνει ως αυτονόητα στο εξωτερικό. Για αυτούς η χώρα είναι ένα εργαστήριο στο οποίο θέλουν να πειραματιστούν πάνω σε κάθε απίθανη ιδεοληψία και απωθημένο τους, έχοντας εξασφαλισμένη ζωή, δουλειά και καταθέσεις κάπου μακριά από τα προβλήματα που δημιουργούν στους Έλληνες πολίτες».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «στη Νέα Δημοκρατία έχουμε επιλέξει να “τα βάλουμε” με τα προβλήματα της χώρας. Η πρότασή μας είναι καλύτερη και σύγχρονη Παιδεία, καλύτερη Δημόσια Υγεία, ακόμα καλύτεροι μισθοί, ασφάλεια και προοπτικές για όλους, στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό στις 21 Μαΐου ζητάμε από τους Έλληνες να πάμε όλοι μαζί σταθερά και τολμηρά, μπροστά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ