Χρυσόγονος: Δεν θα ήθελα το ΔΝΤ στο σχήμα των δανειστών

«Πρέπει να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία με τους δανειστές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα περαιτέρω βήματα»  τόνισε μιλώντας στον focus fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Το ΔΝΤ είναι δανειστής τελευταίας καταφυγής και πολύ αυστηρός. Εγώ προσωπικά δεν θα το ήθελα στο σχήμα των δανειστών, θα ήθελα μόνο τους ευρωπαίους καθώς αυτοί δίνουν και τα πολλά λεφτά» υποστήριξε ο κ. Χρυσόγονος.

 Σημείωσε ωστόσο ότι «είναι αδύνατο να το απομακρύνουμε γιατί μερίδα των δανειστών θέτει την παρουσία του ΔΝΤ ως απαραίτητη προϋπόθεση»

«Στην Ελλάδα χάσαμε το παραγωγικό μας μοντέλο πολύ πριν χρεοκοπήσουμε» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας, «πως πρέπει να φτιάξουμε ένα παραγωγικό και δημογραφικό σχέδιο για τη χώρα που να φτάνει σε βάθος 20 ή 30 ετών». 

«Πρέπει να γίνουν εκλογές κεντρικής επιτροπής και προέδρου απευθείας από τη βάση, καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο. Αν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει μακροπρόθεσμα κόμμα εξουσίας πρέπει να αποκτήσει και τις οργανωτικές δομές και μεγέθη κόμματος εξουσίας διαφορετικά αν μείνουμε στις 25.000 μέλη η επάνοδος στο 4% είναι ζήτημα χρόνου» επεσήμανε ο κ. Χρυσόγονος. 

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό – ΒΙΝΤΕΟ

Σταϊκούρας για διαπραγμάτευση: Είμαστε ήδη στο ίδιο έργο θεατές

 

 

Exit mobile version