Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Απόλυτα κοστολογημένο και αξιόπιστο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Απόλυτα κοστολογημένο και αξιόπιστο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, είπε ότι «το οικονομικό επιτελείο κάνει μικροπολιτική και προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα».

Έφερε δε, μεταξύ άλλων ως παράδειγμα τα αναδρομικά και είπε ότι το κόστος είναι γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε ότι θα τα δώσουμε σε τρεις ετήσιες δόσεις των 830 εκατ. ευρώ έκαστη. Είναι μια πράξη Δικαιοσύνης. Και είναι ένα παράδειγμα για τους λάθος υπολογισμούς που κάνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο».

Η κα Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι «το πιο κρίσιμο είναι η φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας. Εκεί η ΝΔ έχει επιλέξει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια με χρήματα του φορολογουμένων, ενώ εμείς λέμε ότι θα γίνει μια ουσιαστική φορολόγηση των υπερκερδών και έτσι θα έχουμε μια ανατροφοδότηση υπέρ των πολιτών. Μιλάμε για μια φορολόγηση 90% κάτι που είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεν το έχει εφαρμόσει έως τώρα.

Είμαστε σε μια άλλη περίοδο λόγω της συγκυρίας στην Ευρώπη- ξέρετε ότι ο Μακρόν επανακρατικοποίησε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στη Γαλλία και ο κ. Σολτς έχει προχωρήσει σε μια σειρά κρατικοποιήσεων διυλιστηρίων και υποδομών ενέργειας.

Ήταν εγκληματική πράξη, δεν υποχρέωνε κανείς τον κ. Μητσοτάκη να έρθει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ από τη στιγμή που διαφαινόταν ότι είμαστε μπροστά σε μια ενεργειακή κρίση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «έχουμε εκτιμήσει ότι το να έχει το 51% το Δημόσιο στη ΔΕΗ και με αυτόν τον τρόπο να ασκεί στρατηγική πολιτική που να ρίχνει με τον ανταγωνισμό τις τιμές προς τα κάτω και να παγώσει και να μειώσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ το κόστος είναι 340 εκατ. ευρώ».

Για τις παρακολουθήσεις και τον Στέργιο Πιτσιόρλα

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και τον Στέργιο Πιτσιόρλα η κα Ξενογιαννακοπούλου επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας απάντησε με απόλυτη σαφήνεια στο θέμα της υπόθεσης του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την Οξυά. Μια επένδυση με πολλές παρανομίες και γι’ αυτό παραπέμφθηκε. Είχε ξεκινήσει ο έλεγχος από την κυβέρνηση Σαμαρά. Την βρήκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πιτσιόρλας και άλλα πρόσωπα ελέγχθηκαν γιατί είχαν κάποια σχέση με την επένδυση. Ελέγχθηκαν αλλά δεν βρέθηκε τίποτα, ήταν καθ’ όλα καθαροί γι’ αυτό και δεν παραπέμφθηκαν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ως πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρέμβει και να διακόψει έναν έλεγχο επειδή αφορούσε σε στελέχη κομματικά που πρόσκεινται στον  ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες η κα Ξενογιαννακοπούλου είπε:

«Είναι απόλυτα εφικτό να βρεθούν κόμματα γιατί όλοι γνωρίζουν ότι για να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και από εκεί και πέρα επειδή είναι με απλή αναλογική λέμε ότι υπάρχει δυνατότητα να σχηματιστεί μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το πώς το κάθε κόμμα ανταποκρίνεται είναι κάτι που έχει την ευθύνη και θα κριθεί, αλλά τελικά ο λαός θα δώσει τη λύση, τα αποτελέσματα της κάλπης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ