Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Eσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση – Τι απαντά στον Νίκο Ανδρουλάκη

Στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου, απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ.Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα. Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση”, έγραψε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε ανάρτησή της.

Ξενογιαννακοπούλου

 

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να πάρει δάνειο 12 χρόνια.

«Όλα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ είναι πριν από την οικονομική κρίση. Από την οικονομική κρίση ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Και εγώ ως γραμματέας και πρόεδρος δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι 100 εκατομμύρια, το πραγματικό κεφάλαιο και όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Είχα δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα αγωνιστώ για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας και να δείξουμε ότι παρόλο που δεν τα έχει κάνει η γενιά μου, αναλαμβάνει το φορτίο να τα ρυθμίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης μας να πηγαίνει στις τράπεζες ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σήμερα λέω ότι τα ρυθμίσαμε τα δάνεια με κριτήρια αγοράς χωρίς ειδικές κατηγορίες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας στις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, που επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη, τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ