Ανδρουλάκης: Οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτές – Το σχόλιο για Ραγκούση-Ξενογιαννακοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και στη συζήτηση για τα χρέη του κόμματος, δίνοντας σκληρή απάντηση στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας αρχικά τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη στο συνέδριο του κόμματος είπε: «Δεν θα χρησιμοποιήσω τις ίδιες λέξεις, αλλά θα πω ήταν απαράδεκτο έναν άνθρωπο 90 ετών, που κανείς στην πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει να πει τίποτα, να τον κάνουν φέτες τα μιντιακά συστήματα του ΣΥΡΙΖΑ, παραφράζοντας αυτά που είπε, λέγοντας ότι δεν εννοούσε αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε το προσκλητήριο ενότητας και συμπόρευσης με τους δημοκρατικούς πολίτες.

«Προφανέστατα ο λαός, οι πολίτες μπορούν να αλλάζουν κόμματα. Πολλούς από αυτούς τους απογοητεύσαμε, όταν είδαν συμπεριφορές καθεστωτισμού, πελατειακά δίκτυα, αστοχίες πολιτικών επιλογών, νέες ανισότητες και έψαξαν να βρουν αλλού την ελπίδα. Αν τώρα την βρήκαν ή όχι είναι μία άλλη κουβέντα. Εγώ λοιπόν λέω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες στη νέα αρχή, που κάνουμε με νέους ανθρώπους, με αξιοπιστία για να χτίσουμε ξανά μαζί το κοινό μας μέλλον. Αλλά προσέξτε, όχι με εκείνους οι οποίοι φέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο στην παράταξη. Άνθρωποι που έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και έναν χρόνο μετά ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Που έλεγαν ότι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης είναι εν τέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δίπλα στον κ. Τσίπρα. Όταν αυτά τα λες λίγους μήνες πριν γίνεις στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα σε εμπιστευτεί; Για εμάς αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ξανά αποδεκτές. Πίστευα ότι όταν αλλάζαμε όνομα δεν φταίει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ούτε το όνομα, για το ότι πολλοί πολίτες μας γύρισαν την πλάτη. Έφταιγαν οι συμπεριφορές» παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και η απάντηση

Σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να πάρει δάνειο 12 χρόνια.

«Όλα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ είναι πριν από την οικονομική κρίση. Από την οικονομική κρίση ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Και εγώ ως γραμματέας και πρόεδρος δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι 100 εκατομμύρια, το πραγματικό κεφάλαιο και όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Είχα δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα αγωνιστώ για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας και να δείξουμε ότι παρόλο που δεν τα έχει κάνει η γενιά μου, αναλαμβάνει το φορτίο να τα ρυθμίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης μας να πηγαίνει στις τράπεζες ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σήμερα λέω ότι τα ρυθμίσαμε τα δάνεια με κριτήρια αγοράς χωρίς ειδικές κατηγορίες».

Απαντώντας στις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, που επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη, τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ