Debate Γκιουλέκα – Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8 για τα τεθωρακισμένα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Είναι η δεύτερη φορά που μαθαίνουμε από ξένους αξιωματούχους, πριν από λίγες ημέρες ήταν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και χθες ήταν ιδιαίτερα προκλητικό απέναντι στο ελληνικό κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό, τίθεται και ένα θεσμικό ζήτημα σοβαρότατο, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που προηγήθηκε του Καγκελαρίου της Γερμανίας δεν έκανε καμία αναφορά και έπρεπε να βγει ο κ. Σολτς να ενημερωθούμε για αυτή τη νέα αποστολή των τεθωρακισμένων” ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία και να εμπλέκει τη χώρα μας και μάλιστα ενώ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνει, και είναι φανερό ότι το κάνει κρυφά χωρίς δημοσιότητα και διαφάνεια επειδή γνωρίζει ότι ο λαός είναι αντίθετος” πρόσθεσε.

Ο κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι “η άμυνα της χώρας μας με αυτή την κίνηση όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται αλλά αντίθετα ενδυναμώνεται γιατί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται νεότερου τύπου τεθωρακισμένα, που επίσης συνεργάζονται καλύτερα με τα τεθωρακισμένα τύπου Leopard που διαθέτουμε”.

“Ποια είναι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Γιατί σε ότι αφορά στην κυβέρνηση, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ακολουθεί έναν συγκεκριμένο δρόμο. Συστηματικά διευρύνει συμμαχίες, υπογράφει νέες συμμαχίες και αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση για δύο χρονιές καταψηφίζει τις δαπάνες για την άμυνα στον προϋπολογισμό της Βουλής, που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά, και επειδή ακούστηκαν και περίεργα ότι δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα, ρωτώ ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ;” υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ