Χατζηδάκης για Ωραιόκαστρο: Η ΝΔ δεν υιοθετεί ρατσιστικές προσεγγίσεις

«Είναι απόλυτα καθαρή η θέση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», η οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν πήρε καθαρή θέση στην υπόθεση του Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι απόλυτα καθαρή η θέση της Νέας Δημοκρατίας και συνίσταται στα εξής δύο στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν υιοθετεί ρατσιστικές προσεγγίσεις. Στο συγκεκριμένο δε ζήτημα, από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο καθήκον μας. Αυτό που επιβάλλουν -αν θέλετε- και οι πατροπαράδοτες αξίες αυτού του έθνους. Αναφέρομαι και στη φιλοξενία μεταξύ των άλλων. Να κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας, απέναντι στους πρόσφυγες, ιδιαίτερα στα προσφυγόπουλα. Αυτό είναι απολύτως κρυστάλλινο.

Το δεύτερο το οποίο λέμε όμως παράλληλα, και αυτό δεν βολεύει την κυβέρνηση, είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία έπρεπε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία, καλύτερη οργάνωση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι, τους οποίους δεν επικαλούμαστε εμείς, προκύπτουν από την ίδια την πραγματικότητα και έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς, όχι μόνο η Αυτοδιοίκηση αλλά και ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος. Δηλαδή, αυτό που γίνεται στο Ελληνικό, αυτές οι εικόνες που είδαμε, είναι προς τιμήν της Ελλάδος;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Δεν περιμένουμε από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να μας δώσει μαθήματα ανθρωπισμού, πολιτισμού και φιλοξενίας. Αλλά δεν θα γίνουμε και σε καμία περίπτωση πλυντήριο των ευθυνών της κυβέρνησης».

Με αφορμή την επισήμανση ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε εφαρμόζει το ίδιο πρόγραμμα, το πρόγραμμα των δανειστών, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Αυτό δεν είναι σωστό. Το 2013-14 είχε ξεκινήσει ήδη η αποκλιμάκωση των φόρων, ο φόρος της εστίασης, η έκτακτη εισφορά, το πετρέλαιο θέρμανσης, είχαν αρχίσει να πέφτουν και στη συνέχεια, με την καινούργια κυβέρνηση, αντιστράφηκε αυτή η πορεία. Έχουμε αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση άλλων φόρων, που είναι επιλογή της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση θέλει το μεγάλο κράτος, δεν βλέπει τη διάσταση μείωση των δαπανών και επίσης είναι μία κυβέρνηση που έχει σχεδόν αλλεργία με την επιχειρηματικότητα, όποια άτεχνη στροφή κι αν επιχειρεί να κάνει».

Και συνέχισε λέγοντας: «Άρα, υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος της κοινής λογικής, είναι ο δρόμος της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Κύπρου που μπήκαν και βγήκαν από το μνημόνιο, ενώ εμείς την ώρα που θα μπορούσαμε να δούμε και βλέπαμε κάποιο φως στο τούνελ, κάναμε την επιλογή, πιεσμένοι από τα μνημόνια, για μια κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ε, με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν υπάρχει προοπτική για τα νοικοκυριά και την οικονομία».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι: «Το μήνυμα που τώρα πρέπει να στείλουμε είναι ότι η Ελλάδα γίνεται μία κανονική, ευρωπαϊκή χώρα. Έχουμε χάσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης. Οι αγορές, οι επενδυτές, όλοι αυτοί που μπορούν να επενδύσουν στη χώρα και να ανοίξουν καινούργιες δουλειές, να μπει μεροκάματο στο σπίτι, δεν μας αντιμετωπίζουν –δυστυχώς- σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Επενδυτές στους μόνους διαγωνισμούς που έχουμε είναι σε κάποιους που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο διαγωνισμός –ας πούμε- για τα αεροδρόμια, η Cosco, άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Κατά τα λοιπά σχεδόν δεν κινείται φύλλο. Περί αυτού πρόκειται και γι’ αυτό η οικονομία έχει πέσει σε μία κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. Δεν υπάρχει ελπίδα και όσο έχουμε μία κυβέρνηση η οποία επιβάλλει τους φόρους, όσο έχουμε μία κυβέρνηση η οποία όχι μόνο επιβάλλει τους φόρους αλλά πανηγυρίζει κιόλας, όσο έχουμε μία κυβέρνηση που περίπου ντρέπεται για όποιες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να κάνει, δεν νομίζω ότι η πατρίδα μας θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη. Απλώς θα είναι μία χώρα, δυστυχώς, β κατηγορίας μέσα στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο δεν μας αξίζει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ