Χαϊκάλης: Χαστούκι στους ανέργους

Χαϊκάλης: Χαστούκι στους ανέργους

«Νέο χαστούκι δίνεται στους άνεργους αφού από 01-01-2014 προωθείται η αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας» σημειώνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαϊκάλη:

«Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας θα ανέλθει στο 34% έως το 2016. Αυτό δεν είναι ένα απλό «σενάριο» και δυστυχώς τα νούμερα δεν κάνουν λάθος, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, η ανεργία επισήμως καταγράφηκε στο 27,4% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το υψηλότερο ποσοστό από το 1970 και μετά.

Επιπλέον, ένα νέο «χαστούκι» δίνεται στους άνεργους, από την κυβέρνηση Σαμαρά, αφού από 01-01-2014 προωθείται η αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, μειώνοντας τις ημέρες επιδότησης σε 400 από 450 σε διάστημα 4ετίας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα λιγότεροι άνεργοι θα δικαιούνται πλέον το επίδομα ανεργίας-πείνας των 360 ευρώ!!!.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε το σχέδιο ανάπτυξης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης και την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης, με οδηγό την προστασία των ανέργων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μόνο με αυτό τον τρόπο, όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!».

Exit mobile version