Τσακαλώτος για βίντεο Κασσελάκη: Ίσως ήταν λάθος ότι είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος

«Λάθος» χαρακτήρισε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την χθεσινή του δήλωση ότι «ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ» για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την Μακρόνησο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανήλθε σήμερα το θέμα και σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, τόνισε: «Ίσως ήταν λάθος ότι είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό».

«Αν δεν ήμουν πολιτικός και καθηγητής των οικονομικών και ήμουν καθηγητής στα ΜΜΕ θα έλεγα σε φοιτητές να κάνουν ένα διδακτορικό για  την καμπάνια. Και θα ρωτούσα πόσο ποσοστό της καμπάνιας των πέντε υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά, είχε κριτική για τους άλλους, άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους, πόσο ιδεολογικό στίγμα; Και νομίζω ότι όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα “εμφύλιο”, “νευρική κρίση”, “τα μαχαίρια βγήκαν”. Τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαίωναν τις επικεφαλίδες» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η άμεση κριτική μπορεί να ήταν στο 1- 1,5%. Άρα τα “μαχαίρια”, “νευρική κρίση” δεν ισχύουν» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του. «Προφανώς και μπορούμε να κάνουμε κριτική» συμπλήρωσε.

Έστρεψε, δε, τα βέλη του κατά των ΜΜΕ για το πώς μεταφέρουν τα λεγόμενα των υποψηφίων. Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι η δήλωση του ίδιου, ότι «ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη» και της Όλγας Γεροβασίλη ότι «καμιά φορά η διάσπαση και ο χωρισμός δεν είναι κακό πράγμα», πυροδοτούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «τόσο όσο έπρεπε. Θα μπορούσε να έχει το μέρος της σημασίας που έχει αν τα ΜΜΕ καλύπταν και τα άλλα πράγματα που λένε οι υποψήφιοι, τον προγραμματικό μας λόγο κ.λπ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η δημοσιογραφία που βάζει στην μπάντα τον προγραμματικό λόγο και μετά να μας κατηγορείτε ότι “τσακώνεστε κιόλας”» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι χθεσινές δηλώσεις Τσακαλώτου

«Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο δείχνει μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δείχνει μια έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», συνέχισε και σημείωσε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση και «περάσαμε αυτό που περάσαμε με τον Σόιμπλε, δεν το βάζουμε καν στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους της Αριστεράς, που ήταν στα ξερονήσια». Αυτό, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στο βίντεο του κ. Κασσελάκη «ήταν ένα μεγάλο λάθος και ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, μιλώντας χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «δεν το κρύβω, ο κ. Κασσελάκης με στεναχώρησε με την επίσκεψή του στην Μακρόνησο. Αυτό ήταν ένα φάουλ με την έννοια ότι η Μακρόνησος έχει μια ιστορία, έχει μια μεγάλη συναισθηματική φόρτιση για τους αριστερούς και δεν προσφέρεται για την επικοινωνία. Εγώ όταν ήμουν με τον Αλέξη και ήμουν υπεύθυνος για την διαπραγματευτική ομάδα με πολλούς άλλους συντρόφους, περάσαμε πολλές δύσκολες μέρες με τον Σόιμπλε που ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ, αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι είμαστε ήρωες με την έννοια που ήταν οι άνθρωποι που πολέμησαν τους Γερμανούς και ήταν πατριώτες και μετατράπηκαν σε προδότες. Άρα αυτό χρειαζόταν μια μεγαλύτερη σεμνότητα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ