Τσακαλώτος στον Realfm 97,8: Ο Κασσελάκης με στεναχώρησε με την επίσκεψη στην Μακρόνησο – Ήταν ένα φάουλ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 τόσο για την κακοκαιρία που έπληξε την Θεσσαλία αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο και εκ των προτέρων να σχεδιάζουμε και να επενδύσουμε για την ανθεκτικότητα των υποδομών και έργα. Όταν επενδύεις σε δρόμους, σε νοσοκομεία, σε αντιπλημμυρικά έργα, αυτό δεν είναι μόνο κόστος, γινόμαστε πιο πλούσιοι. Θα αντιμετωπίσουμε την ερήμωση της Θεσσαλίας, δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην κατάσταση που υπήρχε, πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον» είπε αρχικά.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, αν είχαμε καλύτερο σχεδιασμό και καλύτερα αντιπλημμυρικά έργα δεν θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή, αλλά θα την είχαμε μειώσει. Ένα τέτοιο φαινόμενο πάντα θα έχει καταστροφές. Δεν είναι το μυαλό μας στα σύννεφα και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται» σχολίασε.

«Χθες, δεν το κρύβω, ο κ. Κασσελάκης με στεναχώρησε με την επίσκεψή του στην Μακρόνησο. Αυτό ήταν ένα φάουλ με την έννοια ότι η Μακρόνησος έχει μια ιστορία, έχει μια μεγάλη συναισθηματική φόρτιση για τους αριστερούς και δεν προσφέρεται για την επικοινωνία. Εγώ όταν ήμουν με τον Αλέξη και ήμουν υπεύθυνος για την διαπραγματευτική ομάδα με πολλούς άλλους συντρόφους, περάσαμε πολλές δύσκολες μέρες με τον Σόιμπλε που ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ, αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι είμαστε ήρωες με την έννοια που ήταν οι άνθρωποι που πολέμησαν τους Γερμανούς και ήταν πατριώτες και μετατράπηκαν σε προδότες. Άρα αυτό χρειαζόταν μια μεγαλύτερη σεμνότητα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αν εξαιρέσουμε κάποιες παραφωνίες και τα social media, μετά το σοκ της αποχώρησης του Αλέξη, που ήταν ο αρχηγός μας, ο πρόεδρος μας για 15 χρόνια, είχα ανησυχίες, αλλά νομίζω στη μεγάλη εικόνα έχει πάει καλά η συζήτηση με ώριμο και συντροφικό τρόπο. Μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα, εγώ αυτό το λέω από την αρχή. Αν είμαι αρχηγός θα είναι ο πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Έτσι νομίζω ότι μπορείς να κάνεις συνθέσεις, να ακούς, να υπάρχει συμβιβασμός στις αποφάσεις του κόμματος και αν γίνω πρωθυπουργός και εκεί θα υπάρχει συλλογική ευθύνη» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ