Το νέο δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης πλέον κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής – Να παραιτηθεί αν δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις παρακολουθήσεις.

Παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Αλέξης Τσίπρας: Νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.

Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

Το νέο δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις

Η εφημερίδα Documento, δημοσιεύει νέα λίστα 33 προσώπων, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν υπό παρακολούθηση με το λογισμικό Predator.  Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα της Νίκης Κεραμέως, του Γιάννη Οικονόμου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ και νυν γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη και της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ