Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αιχμές από Τούρκο βουλευτή για προβοκάτσια του Ερντογάν

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι ισχυρισμοί του βουλευτή, Γκάρο Παϊλάν ότι η γυναίκα που κατηγορείται για την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όχι μόνο δεν έχει σχέση με το ΡΚΚ, αλλά μάλλον έχει σχέσεις με την πλευρά του Ερντογάν.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Άγκυρα «απορρίπτει» τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ

Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), μεταφέροντας όσα κατέθεσε η δράστις στην αστυνομία, ανέφερε: «τα τρία αδέλφια μου πέθαναν πολεμώντας για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA)», ο οποίος αποτελείται από Σύρους αντικυβερνητικούς, τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, Ουιγούρους και λοιπούς τζιχαντιστές και διάφορα άλλα μισθοφορικά στοιχεία που εκπαιδεύτηκαν και είχαν συναντήσεις με στελέχη της ΜΙΤ της Τουρκίας.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Παϊλάν κατηγόρησε τον Ακάρ ότι μιας και δεν είδε τους γκιουλενιστές που, κατά τον ίδιο, προετοίμαζαν το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, δεν βλέπει και τις δυνάμεις που ίσως να προετοιμάζουν νέες κινήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη το πρόσωπο που πιστεύεται ότι άφησε την βόμβα – Κατηγορεί το PKK ο Σοϊλού

«Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε να εννοηθεί πώς ίσως πρόκειται για προβοκάτσια του Ερντογάν, καθώς η δράστις μπήκε στην Τουρκία από το Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κάποιος στο εσωτερικό της Τουρκίας την προστάτευσε. «Είμαστε κατά του πολέμου. Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα στη χώρα, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Αλλά εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε σαν στρατιώτης και όχι σαν πολιτικός» είπε προς τον Ακάρ.

Τουρκία: Παγκόσμια καταδίκη για την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ