ΣΥΡΙΖΑ: Σε «περιδίνηση» λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή – «Ο μύθος Κασσελάκη είναι καθαρή απάτη» λένε 1.300 μέλη

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το «διαζύγιο» μεταξύ των διαφωνούντων και της προεδρικής πτέρυγας στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισφραγιστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακο.

Γιάννης Δραγασάκης: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο κόμμα, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής. Συνεδρίασαν την Πέμπτη τα στελέχη της «Ομπρέλας», ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, 1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους δυο εν ενεργεία βουλευτές και πολλοί πρώην υπουργοί και βουλευτές – συνυπογράφουν κείμενο υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά».

Υποστηρίζουν ότι ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη είναι μια απάτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί φεύγει». Να κηρυχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και «να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν», λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Κείμενο παρέμβαση 1.300 μελών της «Ομπρέλας»: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι «όποιος διαφωνεί, να φεύγει»

Kείμενο με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» το οποίο συνυπογράφουν 1.300 μέλη της Ομπρέλας, μεταξύ άλλων, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Κώστας Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Αννέτα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Μαρία Γκατσούκα (ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου) δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια προαναγγελία αποχώρησης ή ακόμη και μια προαναγγελία ίσως και ίδρυσης μελλοντικά κάποιου νέου σχηματισμού κάποιου νέου κόμματος. Στο κείμενο επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται ότι όποιος διαφωνεί να φεύγει.

Μάλιστα, επιτίθενται με σφοδρότητα στον πρόεδρο του κόμματος και χαρακτηρίζουν απάτη το μύθο Κασσελάκη. «Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη. ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”. Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς», γράφουν.

Γ. Δραγασάκης: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν

«Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές & να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν» αναφέρει σε ανάρτησή του ο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης. «Το είπα & το ξαναλέω. Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές & να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν. Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους. Να βάλουμε στοπ & στο «αν δεν σας αρέσει φύγετε» & το «δεν αντέχω, φεύγω», ανέφερε σε ανάρτησή του, προσπαθώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γεφυρωθεί το χάσμα μέσα στο κόμμα.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως «Για όσα αναφέρονται στην επιστολή, αλλά και για όσα έχουν συμβεί αμέσως μετά την προεδρική εκλογή, θα τοποθετηθώ αναλυτικά και με σαφήνεια στην κεντρική επιτροπή».

Στάση αναμονής τηρούν τα στελέχη της προεδρικής πτέρυγας ενόψει της καθοριστικής – για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασης – της ΚΕ, ενώ δε λείπουν και οι αιχμές από άλλα στελέχη για το περιβάλλον του προέδρου.

Μέσα σε αυτό σκηνικό η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, της Νίνα Κασιμάτη και του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Θεσμικό λάθος καταλόγισε ο Στέλιος Κούλογλου στον Στέφανο Κασσελάκη για την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην ΠΘ, Κώστα Σημίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ