ΣΥΡΙΖΑ: Ρίξε κόκκινο στη νύχτα – Το τελεσίγραφο Κασσελάκη και το «δεν έχεις λευκή επιταγή» που του απάντησαν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Μακρά αναμένεται η νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αρχικά, το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης έριξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη.

Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης».

Το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών».

Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση. Δεν προτίθεμαι να γίνω Ιφιγένεια».

Η απάντηση ήταν άμεση με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τονίζουν πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές».

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης, φτάνοντας στην Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση σε ιστοσελίδα, με αφορμή τον τίτλο του άρθρου της, ότι βρέθηκε κοντά στους αγρότες στο Σύνταγμα, χωρίς τους βουλευτές του κόμματος. Πρέπει να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα επιτέλους, είπε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ότι αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Η παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα

Ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ  σε δηλώσεις του πριν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανέφερε πώς  το κόμμα πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας, ωστόσο ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Η βάση θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα στο Συνέδριο, έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ακόμα είπε ότι σήμερα έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας το έχουμε ψηφίσει, έχουμε μια πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο είπε «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή[…] δηλαδή τι έχουμε σήμερα; Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας, και ο Στέφανος ο Κασσελάκης, το έχουμε ψηφίσει. Δηλαδή νομίζω ότι υπήρχε μόνο ένα λευκό. Άρα έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους και από όλες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση αυτό. Αυτό εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Δίνω μια πρόταση, δηλαδή πάμε την Πέμπτη στο συνέδριο με ενιαίο κείμενο θέσεων που το έχουμε όλοι συμφωνήσει, που δίνει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία και είναι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατική και συνεκτική γιατί η κοινωνία δε θα περιμένει, θέλει λύσεις.».

Το θέμα δεν ήταν η αλλαγή προέδρου μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά ποιο κόμμα και με ποια πρόταση και προφανώς με ποια μέλη θα πάει στην επόμενη μέρα, αυτή την υποχρέωση δεν την αναιρεί κανένα ενδιάμεσο περιστατικό, τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι « θα σας πω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλούσε ποτέ μέσω τρίτου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει και έχει μιλήσει με μια συνταρακτική τοποθέτηση. Όταν ένας πολιτικός ηγέτης με την πορεία του Αλέξη Τσίπρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποχωρεί για να δημιουργήσει μια πολιτική τομή προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον εκπροσωπεί σε αρκετά φόρα, εν προκειμένω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει. Το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει είναι σαν να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει, Δηλαδή μας έχει αφήσει μια κληρονομιά που λέει ότι εγώ κάνω στην άκρη για το επόμενο κύμα. Γιατί πρέπει το επόμενο κύμα να δώσει λύση κυβερνητική στην Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ