ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη: « Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει τώρα – Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας σε όσους τον αμφισβητούν με ένα τελεσίγραφο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πως «αν δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών», φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει εδώ και τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Είπε ακόμη: «Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν σημειώθηκαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε την διαδικασία;».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από καθένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν τον εμπιστεύεται για πρόεδρο του κόμματος.

Παράλληλα τόνισε πως «πάω σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης, φτάνοντας στην Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση σε ιστοσελίδα, με αφορμή τον τίτλο του άρθρου της, ότι βρέθηκε κοντά στους αγρότες στο Σύνταγμα, χωρίς τους βουλευτές του κόμματος. Πρέπει να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα επιτέλους, είπε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ότι αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Η παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα

Ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ  σε δηλώσεις του πριν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανέφερε πώς  το κόμμα πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας, ωστόσο ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Η βάση θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα στο Συνέδριο, έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ακόμα είπε ότι σήμερα έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο και ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας το έχουμε ψηφίσει, έχουμε μια πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο είπε «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή[…] δηλαδή τι έχουμε σήμερα; Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας, και ο Στέφανος ο Κασσελάκης, το έχουμε ψηφίσει. Δηλαδή νομίζω ότι υπήρχε μόνο ένα λευκό. Άρα έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους και από όλες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση αυτό. Αυτό εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Δίνω μια πρόταση, δηλαδή πάμε την Πέμπτη στο συνέδριο με ενιαίο κείμενο θέσεων που το έχουμε όλοι συμφωνήσει, που δίνει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία και είναι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατική και συνεκτική γιατί η κοινωνία δε θα περιμένει, θέλει λύσεις.».

Το θέμα δεν ήταν η αλλαγή προέδρου μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά ποιο κόμμα και με ποια πρόταση και προφανώς με ποια μέλη θα πάει στην επόμενη μέρα, αυτή την υποχρέωση δεν την αναιρεί κανένα ενδιάμεσο περιστατικό, τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι « θα σας πω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλούσε ποτέ μέσω τρίτου, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει και έχει μιλήσει με μια συνταρακτική τοποθέτηση. Όταν ένας πολιτικός ηγέτης με την πορεία του Αλέξη Τσίπρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποχωρεί για να δημιουργήσει μια πολιτική τομή προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλώνοντας ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον εκπροσωπεί σε αρκετά φόρα, εν προκειμένω και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει. Το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει είναι σαν να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει, Δηλαδή μας έχει αφήσει μια κληρονομιά που λέει ότι εγώ κάνω στην άκρη για το επόμενο κύμα. Γιατί πρέπει το επόμενο κύμα να δώσει λύση κυβερνητική στην Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ