Γιώργος Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με τον Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

«Βόμβα» από τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Αναλυτικά, ερωτηθείς εάν θα τραβήξει χρονικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω θα γίνει με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο και εάν εστάλη ορθώς, σχολίασε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές». «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο ότι από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και μετά, ο ίδιος φάνηκε πρόθυμος να τον στηρίξει, απάντησε: «Όχι μόνο εγώ, από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση».

«Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι», πρόσθεσε.

Σε ερώτημα εάν πρέπει να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης από την ηγεσία του κόμματος, σχολίασε: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές».

«Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα», είπε και συμπλήρωσε: «Πάρτε το ερωτηματολόγιο. “Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;”. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα».

Σε σχέση με το αν ο κόσμος συναινεί στις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κος Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται».

Κληθείς να απαντήσει εάν μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να ξαναδούν στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ηγεσίας, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση».

Σε ερώτημα εάν πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

Καταλήγοντας και απαντώντας σε ερώτηση μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ