Αγρότες: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο – Δεκάδες τρακτέρ θα παραμείνουν στο Σύνταγμα όλη τη νύχτα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που έφτασαν από κάθε γωνιά της χώρας με κάθε μέσο, προκειμένου, όπως είπαν, να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Τα δεκάδες τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα μπροστά και γύρω από την Βουλή θα παραμείνουν όλο το βράδυ στο σημείο, και θα αποχωρήσουν αύριο Τετάρτη. Όσοι αγρότες έφτασαν με λεωφορεία και πλοία, έχουν αποχωρήσει υπό τον συντονισμό των εκπροσώπων των μπλόκων, ώστε να επιστρέψουν στις περιοχές τους.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς τι θα φας;» δεκάδες τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα μπροστά από την Βουλή, ενώ ορισμένοι αγρότες έχουν ανέβει πάνω στην οροφή των τρακτέρ τους, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Τα τραγούδια δίνουν παλμό, και από τα μεγάφωνα ακούγονται τα αιτήματα των αγροτών, που ζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πολλά είναι τα πανό που γράφουν το σύνθημα «No farmers, No food, No future», ενώ σε ένα τρακτέρ έχει τοποθετηθεί το «φέρετρο της κτηνοτροφίας» το οποίο συνοδεύεται από στεφάνια που γράφουν «θερμά συλλυπητήρια στους αγρότες».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ