ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα – Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της βαριάς ήττας στις εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Τσίπρα – Συνεδριάζει η ΚΟ για την εκλογή προέδρου

Αυτή τη στιγμή γίνεται ερμηνεία του καταστατικού του κόμματος και το τι ακριβώς προβλέπεται για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και η ημερομηνία για την διεξαγωγή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει, αν όχι την Παρασκευή, το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι παραιτείται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τα κομματικά όργανα

Η ΚΕ είναι η αρμόδια για να αποφασίσει την διεξαγωγή της εκλογής του νέου προέδρου από τα μέλη του κόμματος. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο η ψηφοφορία από την βάση του κόμματος για τον νέο πρόεδρο θα πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα.

Σε αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτιμά τα αίτια της εκλογικής ήττας. Εάν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν την εκλογή του νέου προέδρου.

Αλέξης Τσίπρας: Από το «δαχτυλίδι» του Αλαβάνου μέχρι την Πρωθυπουργία και την παραίτηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την Πολιτική Γραμματεία θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου της Βουλής. Σε αυτήν θα αποφασιστεί το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και θα «σηκώσει» το βάρος κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που ακούγεται για την θέση είναι εκείνο της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία διετέλεσε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κατηγορηθεί για παρεμβάσεις στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα στις προσεχείς κομματικές συνεδριάσεις όπου θα καταρτιστεί ο οδικός χάρτης της ανασυγκρότησης του κόμματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ