ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση Τσίπρα – Συνεδριάζει η ΚΟ για την εκλογή προέδρου

Σαν “βόμβα” έπεσε η είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει, αν όχι την Παρασκευή, το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Γραμματεία θα δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος, σύμφωνα με το νέο καταστατικό. Η Πολιτική Γραμματεία και στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσουν τι ακριβώς θα γίνει, μέχρι την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την εκλογή προέδρου.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της ΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερη για να αναλάβει την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κατηγορηθεί για παρεμβάσεις στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιφνιδίασε στελέχη και δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τα στελέχη που μετέχουν στο εκτελεστικό γραφείο, το οποίο πριν από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση στην Κουμουνδούρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συνεδρίασης και στην αίθουσα επικράτησε «παγωμάρα». Μέχρι τότε, οι περισσότεροι θεωρούσαν πως το πιθανότερο σενάριο ήταν ο κ. Τσίπρας να ανακοινώσει την επανίδρυση του κόμματος.

Ακόμη περισσότερο αιφνιδιάστηκαν οι δημοσιογράφοι, όταν ενημερώθηκαν πως ο κ. Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο. Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, οι μετέχοντες στη συνεδρίαση που άρχισαν να αποχωρούν από την Κουμουνδούρου, δεν άνοιγαν τα χαρτιά τους. Σιγά σιγά άρχισε να διαφαίνεται το σενάριο της παραίτησης, μετά υπήρξε και η πληροφορία, η οποία επιβεβαιωνόταν σταδιακά από όλο και περισσότερες πηγές.

Τα ονόματα που ακούγονται για την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8, το βράδυ της Τετάρτης στελέχη του κόμματος έλεγαν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν πολύ κοντά στο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως προσβλέποντας ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ακουγόταν έντονα το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα από την πλευρά των λεγόμενων “προεδρικών”. Αυτή η υποψηφιότητα θα προχωρούσε βέβαια για να μην είναι μόνο ένας (ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα) από το στρατόπεδο των «προεδρικών».  Σημειώνεται ότι κατά καιρούς συζητείται και το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου, ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία, ενώ την τελευταία ώρα ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μετά την ανακοίνωση “βόμβα” του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, όλα τα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν και νέα ονόματα να πέσουν στο τραπέζι για τη διαδοχή στην ηγεσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ