ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι παραιτείται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τα κομματικά όργανα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος και δεν θα είναι υποψήφιος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Αλέξης Τσίπρας: Από το «δαχτυλίδι» του Αλαβάνου μέχρι την Πρωθυπουργία και την παραίτηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επικαλείται η «Ναυτεμπορική», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παραιτείται από τα κομματικά όργανα υποβάλλοντας σχετική επιστολή. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, κομματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του πρώην γραμματέα του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε σήμερα από το Ζάππειο έκανε λόγο για δύσκολες και γενναίες αποφάσεις που απαιτούνται και για την ανάγκη «να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, που να μπορέσει να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας». Προτεραιότητα αποτελεί η βαθιά ανανέωση και η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε πως «αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος και την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά».

Αλέξης Τσίπρας: «Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» – Η συγκίνηση για την παραίτησή του

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ