ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις μετά το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis

Το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στην υπόθεση Novartis και εκείνη των τηλεοπτικών αδειών προκάλεσε αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ατυχείς τους χειρισμούς και στις δύο περιπτώσεις», αν και όπως ξεκαθάρισε οι προθέσεις ήταν καλές.

Πρώτος τον «χορό» των αντιδράσεων άνοιξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ακολούθησαν η Έλενα Ακρίτα και ο Νίκος Μωραΐτης, ενώ από την πλευρά του Νίκου Παππά έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.

Παύλος Πολάκης: Νέα επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα – «Λάθος, σύντροφε»

«Λάθος σύντροφε Αλέξη Τσίπρα! Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά, αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής» ανέφερε σε ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης. Στη συνέχεια στράφηκε για ακόμη μία φορά κατά της Δικαιοσύνης για μία σειρά υποθέσεων.

«Ατυχής ήταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η “Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της”. Η Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε με «αδιευκρίνιστα ποσά» το Γεωργιάδη και τον Αβραμόπουλο, που έβγαλε βούλευμα αθώωσης του Λοβέρδου παρά τα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ στοιχεία, η Δικαιοσύνη που δεν έβαλε φυλακή το Λιγνάδη, η Δικαιοσύνη που ακόμα “κλώθει” για το Predator και τα Τέμπη, η Δικαιοσύνη που καταδίκασε το Νίκο Παππό γιατί ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν!! (Μπορώ να πω κι άλλα αλλά όχι τώρα)», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

«Ατυχής δεν ήταν ο διαγωνισμός για τα κανάλια του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρετσου, αλλά η πολιτική επιλογή μετά την απόφαση του ΣΤΕ που έριξε το διαγωνισμό να ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ με αλλαγή κανονισμού της Βουλής, αλλαγή σύνθεσης του σώματος των προέδρων της Βουλής και επιλογή νέου ΕΣΡ που θα έκανε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!! Έτσι θα αποδεικνύαμε πως θα πηγαίναμε μέχρι ΤΕΛΟΥΣ όπως κάναμε με τους εργολάβους στα νοσοκομεία που μας έριξε τον πρώτο νόμο το ΣΤΕ αλλά ξανανομοθετησαμε και ΔΙΩΞΑΜΕ τους εργολάβους σε 77 νοσοκομεία ,κερδίζοντας και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο !!» κατέληξε ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη διαχείριση της υπόθεσης τηλεοπτικών αδειών γράφει τα εξής: «”Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή”. Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. Όταν το ωωω τι είπε παίρνει επικές διαστάσεις….».

Νίκος Μωραΐτης: Δεν καταλαβαίνω τίποτα – Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολιτικά μόνος

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter: «Να δίνεις συνέντευξη σε δημοσιογράφο που έγραψε ότι ο διάδοχός σου έκανε μόντελινγκ στο Άουσβιτς. Να σου λέει ”ήρθατε στο σωστό συνέδριο”(δηλαδή του κόμματός σου ήταν λάθος), κι εσύ να γελάς. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολιτικά μόνος – αλλά και τόσο ελεύθερος».

Νίκος Παππάς για τις δηλώσεις Τσίπρα: «Ουδέν σχόλιο»

Σύμφωνα με το Mega, ο Νίκος Παππάς αρκέστηκε στο «ουδέν σχόλιο» σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, γίνεται λόγος πως ο Αλέξης Τσίπρας «τοποθετήθηκε με ειλικρίνεια μέσα στους έξι μήνες από την παραίτησή του από το κόμμα. Έκανε μία ειλικρινή αυτοκριτική, κι όχι αφηρημένη, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και των τηλεοπτικών αδειών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ