ΣΥΡΙΖΑ: Ανασύνταξη με «ομάδα κρούσης» – Οι αποφάσεις και οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμαστεί για την νέα εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου.

Βίτσας για ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: Δεν μετρήσαμε την επίδραση του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού στην κοινωνία

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Πέμπτη έγινε σαφές ότι η Κουμουνδούρου ποντάρει στην συσπείρωση, επιχειρεί να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και στόχος είναι να κερδίσει όχι απλά να διατηρήσει τα ποσοστά της 21ης Μαΐου.

Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να προωθήσει τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν ενόψει της εκλογικής μάχης.

Άννα Βαγενά: «Καρφιά» για τη στάση των συνυποψηφίων της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα

Οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Το γραφείο Τύπου του κόμματος θα ορίζει ποια στελέχη θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ
  • Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει καθημερινά μέχρι τις εκλογές
  • Συγκροτείται οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων
  • Συγκροτείται εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα στις δράσεις του κόμματος

Ομάδα κρούσης με στελέχη στην πρώτη γραμμή

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μου – Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος

Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να υπάρξει μία ενιαία «φωνή» του κόμματος χωρίς διαφορετικές, προσωπικές τοποθετήσεις στελεχών που μπερδεύουν τους πολίτες. Άλλωστε στην χθεσινή ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ένα από τα λάθη που στοίχισαν ακριβά στο κόμμα ήταν οι «άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις» καθώς έδιναν μία εικόνα που δεν εξέπεμπε ευθύνη και συνοχή. Γι’ αυτό δημιουργείται μία «ομάδα κρούσης» που θα σηκώσει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ θα τεθεί «σιωπητήριο» στα υπόλοιπα στελέχη.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην πρώτη γραμμή της μάχης τοποθετούνται η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ρένα Δούρου, η Αθηνά Λινού και η Πόπη Τσαπανίδου.

Αυτά τα στελέχη αναλαμβάνουν την ευθύνη να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν την εικόνα του κόμματος προς την κοινωνία.

Παράλληλα δεν αποκλείεται στην ομάδα να συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο think tank των εμπειρογνωμόνων του Αλέξη Τσίπρα.

Επικοινωνιακός σύμβουλος οδεύει στην Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με επικοινωνιακό σύμβουλο που θα εγκατασταθεί στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αναλάβει την χάραξη της στρατηγικής και την προεκλογική καμπάνια.

Λιγότερες συγκεντρώσεις

Από τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στην εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το κόμμα δεν θα προγραμματίσει πολλές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι οι ομιλίες με τα μεγάλα πλήθη δεν έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις των ψηφοφόρων και περισσότερο δημιούργησαν μία πλασματική εικόνα συσπείρωσης στα στελέχη των κομμάτων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επιλέγουν να κάνουν θεματικές προγραμματικές εκδηλώσεις, που θα εστιάζουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και ειδικότερες θεματικές, όπως το ασφαλιστικό. Πιο αναλυτικά θα δοθεί βάρος στην προσέγγιση των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών και των αγροτών, που στις προηγούμενες κάλπες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ