Συνάντηση Μητσοτάκη με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών – Μ. Τραυλού: Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής

Τις ευχαριστίες του στο προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την απόφαση της Ένωσης να κάνει δωρεά 50 εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνουν έργα αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στην Θεσσαλία οι πρόσφατες θεομηνίες, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η σημασία του ελληνόκτητου στόλου, τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και ευρύτερα, για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και ενέργειας σε μία εποχή αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων και πληθωριστικών πιέσεων.

Τονίστηκε ακόμη η στρατηγική σημασία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου, για την ενίσχυση και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Κατά την συνάντηση, εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές απανθρακοποίησης των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και η δυνατότητα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας να είναι πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ‘Ακης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετείχαν η Πρόεδρος Μελίνα Τραυλού, οι Αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι Γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νίκολας Βενιάμης, ο Ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο Αναπληρωτής Ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η Γενική Διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.

«Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές»

«Η ναυτιλία των Ελλήνων αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, τους διαχρονικούς, συνεπείς, ουσιαστικούς δεσμούς με την πατρίδα. Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές».

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Ενωσης με τον πρωθυπουργό, με αφορμή την απόφαση του ελληνικού εφοπλισμού να δωρίσει 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η κ. Τραυλού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά κάνοντας λόγο για εθνικό κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ