Στο… τραπέζι όνομα και σύμβολα

 Στο… τραπέζι όνομα και σύμβολα 

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Το όνομα και τα σύμβολά του τολμά και βάζει στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου το ΠΑΣΟΚ, που δίνει την ευκαιρία στη «βάση» του να αποφασίσει για όλα. Μεταξύ αυτών, η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης, η οργανωτική του φυσιογνωμία, αλλά και οι θέσεις του απέναντι στις στρατηγικές επιλογές της χώρας. 

Σύμφωνα με το σχέδιο εγκυκλίου με τα ερωτήματα του διαλόγου στην πορεία προς το Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος, που εστάλη χθες στις κατά τόπους οργανωτικές επιτροπές συνεδρίου, κεντρικός στόχος του τελευταίου είναι «η συγκρότηση ενός κόμματος ικανού να εγγυηθεί την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μία κανονική χώρα. Στο ερώτημα λοιπόν «πώς συγκροτείται το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», η Ιπποκράτους ξορκίζει την επιστροφή στο παρελθόν και καλεί τον κόσμο του κόμματος να τοποθετηθεί για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα της χώρας, για την οργανωτική του φυσιογνωμία και τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα για την χώρα. 

Κατόπιν τούτων, μέλη και πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων μέσα από τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος, ή ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο, συνδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τις προτάσεις που θα φτάσουν στο Συνέδριο. 

Από τα ερωτήματα, ξεχωρίζει αυτό που αφορά στο κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατηρήσει την επωνυμία και τα σύμβολά του, ή όχι, και γιατί, αλλά και το πώς θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται στο μέλλον, ποιες πρέπει να είναι οι θεμελιώδεις αξίες του και σε ποιους απευθύνεται…

Διαβάστε εδώ, ολόκληρο το σχέδιο εγκυκλίου που απέστειλε στις οργανωτικές επιτροπές συνεδρίου του κόμματος ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Exit mobile version