Στο “μάτι του κυκλώνα” ο Μπαλαούρας- Αντιδράσεις για τη διάταξη που εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει, όπως γράφουν τα ΝΕΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Tάσου Πετρόπουλου έντεκα κατηγορίες συνταξιούχων διασώζονται από τον κόφτη 60% που ισχύει για όλους όσοι εργάζονται ή αυτοαπασχολούνται. Αναλυτικά, οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται είναι :

Οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά την συνταξιοδότηση, εντάσσονται στο παλαιό καθεστώς.

Πηγή: enikonomia.gr

Exit mobile version