Σταθάκης: Θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Θέμα ωρών εκτίμησε ο Γιώργος Σταθάκης πως είναι η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών και σημειώνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό, στο οποίο η ευρύτερη Αριστερά του κόμματος έχει αποχωρήσει.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος του κόμματος, εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ο λόγος του είναι εμπρηστικός και διχαστικός, αλλά και κατά της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά», ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μία πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας. Φυσικά θέλουμε και τον κύριο Κόκκαλη μαζί μας», ενώ εκτίμησε ότι «δεν θα τελειώσει με την αποχώρηση Αχτσιόγλου η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος στην Κ.Ε. που δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνουν».

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ .Κασσελάκη ότι δεν έχουν πολλές πολιτικές διαφορές, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «έχει μια βασική, δεν τα πάει καλά με την Αριστερά. 5η φάλαγγα του Μητσοτάκη, γράφουν κείμενα με πολύ σάλτσα, είναι η αιτία της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Τον διέβη τον Ρουβίκωνα, οπότε νομίζω ότι μπορεί να αρκεστεί στην ηγετική του ομάδα και τον άκρατο λαϊκισμό, που χαρακτηρίζει την πολιτική αυτής της ηγετικής ομάδας».

Ερωτηθείς αν η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «για κάποιον που κλείνει την πόρτα σε ένα κόμμα δεν κοιτάζει πίσω, κοιτάζει μπροστά. Κοιτάζει δηλαδή το πώς θα συγκροτήσει έναν αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και πως θα συμβάλλει στο να διαμορφωθούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Προσωπικά, εγώ που άνοιξα και έκλεισα την πόρτα νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με αυτό που άφησες πίσω σου».

Σε άλλο ερώτημα, εάν θα υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα, είπε: «είναι θέμα ημερών και ωρών. Θέλει μια διαδικασία και μια προετοιμασία. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση νομίζω ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών να κλείσει αυτός ο κύκλος».

Αναφορικά με την παράδοση των εδρών στο κόμμα, σχολίασε πως «ο όρος αποστάτης είναι λανθασμένος, διότι αποστάτες υπήρχαν μόνο όταν είσαι κυβέρνηση και έπεφτε η κυβέρνηση, σε κόμμα αντιπολίτευσης δεν υπάρχει η έννοια του αποστάτη.  Στα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχουν αποχωρήσεις. Δεύτερον, οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα, δεν εξελέγησαν υπό τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Κασσελάκη. Οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με έναν ΣΥΡΙΖΑ που είχε τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που διασφάλιζε η καθολική παρουσία του Α.Τσίπρα, τώρα είμαστε σε μια άλλη κατάσταση οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα μετά την εκλογή Κασσελάκη ότι εγείρει θέματα να παραδοθούν οι έδρες κ.ο.κ. Με ένα κόμμα διασπασμένο στη μέση δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, πρόσθεσε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή η εκλογή του, η πορεία του από εκεί και πέρα από τους υπονομευτές μέχρι τους αποστάτες είναι διχαστική. Σε ένα στοιχειώδες πολιτικό επίπεδο πρέπει να μάθουμε ότι οι κανόνες συμβίωσης επιβάλλουν άλλη συμπεριφορά και άλλους κανόνες λειτουργίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ