Σπίρτζης: Βολές στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ – «Κάποια στελέχη γκρίζαραν τις θέσεις μας»

Βολές στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν κατάφερε να αναγνώσει σωστά την επίδραση που είχε στην αγορά η οικονομική πολιτική της ΝΔ εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μία ημέρα μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλή: Επιστολή διαμαρτυρίας Φάμελλου σε Τασούλα για τη γειτνίαση ΣΥΡΙΖΑ – Σπαρτιατών

Σε ερώτηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παροχές που έκανε στην αγορά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αυτό ήταν, αν θέλετε, ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι η αγορά πραγματικά έχει πάρει μία μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν το προσωποποιώ. Αυτά πρέπει να θεραπευτούν».

Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι κάποιοι έχουν «παρεξηγήσει» τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ και «γκρίζαραν» τις θέσεις του κόμματος στην κοινωνία.

Παζλ για δυνατούς λύτες η χωροταξία στο νέο κοινοβούλιο – Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα των Σπαρτιατών

«Είχαμε πολλή μεγάλη ευθύνη που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας με τους πολίτες και να είναι ξεκάθαρο. Είχαμε γκρίζες ζώνες. Όταν η θέση ενός κόμματος είναι παραδείγματος χάριν είναι ότι το φορολογικό σύστημα θα παραμείνει σταθερό. Δεν θα αυξηθούν οι φόροι. Και υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που το αμφισβητεί αυτό τότε γκριζάρουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι κάναμε τυφλή αντιπολίτευση. Νομίζω ότι υπήρχαν φωνές που γκρίζαραν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα μόνο για τον Κατρούγκαλο. Είναι πολλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που το λένε αυτό. (..) Στα 4 χρόνια η εικόνα που δώσαμε από τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ότι δεν είμαστε ένα κόμμα συγκροτημένο για να κυβερνήσουμε. Οι συμπεριφορές στελεχών της τελευταίας στιγμής ή οι απόψεις που μπορεί επιστημονικά να κάνεις μία συζήτηση αλλά σαν κόμμα που διεκδικείς την κυβέρνηση δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα, όπως τα παράλληλα νομίσματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – ΦΩΤΟ από τη συνεδρίαση

Πρώτα συνέδριο και μετά η εκλογή προέδρου

Όπως εξήγησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα πρέπει να γίνει το συνέδριο του κόμματος και στη συνέχεια η εκλογή του προέδρου. «Πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Και για να υπάρξει ξανά μία νέα συγκολλητική ουσία μεταξύ μας, και μία κοινή πολιτική πρόταση», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι «πρέπει να πιάσουμε την κακή κατάσταση στην οποία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι μία εύκολη στιγμή. Ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες, θεωρήσεις, αποχρώσεις της προοδευτικής παράταξης. Το ‘’έχτισε’’ μόνος του. Εγώ και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα πήγαμε πεισμένοι για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι κακώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος και θα πρέπει οι υποψήφιοι στην κούρσα της διαδοχής να απευθυνθούν και στην κοινωνία και να έχουν ξεκάθαρες προτάσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ