Βουλή: Επιστολή διαμαρτυρίας Φάμελλου σε Τασούλα για τη γειτνίαση ΣΥΡΙΖΑ – Σπαρτιατών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος διαμαρτυρήθηκε για την χωροθέτηση των κοινοβουλευτικών ομάδων.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – ΦΩΤΟ από τη συνεδρίαση

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «αδιανόητη» την διάσπαση των καθισμάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την αντίθεση του στην τοποθέτηση των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα αριστερά έδρνα της Βουλής.

Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 03/07/2023

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ